همیشه موضوع راهاندازی کسب و کار شخصی یکی از بحثهای داغ کلاسهایی است که دارم و همیشه یکی از توصیههایی که به شوخی به همه میکنم اینه که هیچوقت همزمان با ازدواج یک کسب و کار را راهاندازی نکنند و برعکس. واقعیت اینه که شاید این موضوع خیلی هم جنبه شوخی نداشته باشد. شروع یک زندگی و راهاندازی کسب و کار هردو موضوعهایی هستند که متسلزم صرف زمان و انرژی هستند. وقتی شما زندگی زناشویی را میخواهید شروع کنید درگیر کارهای زیادی میشوید و طبیعتا هزینههایی هم باید صرف کنید. از طرفی راهاندازی یک کسب و کار هم چیزی است که تمام زمان و انرژی یک شخص را میگیرد.
فرقی نمیکند که خانم یا آقا کارآفرین باشند. هرکدام که بخواهند روی یک ایده جدید سرمایهگذاری کنند و بخواهند کسب و کار تازهای را راهاندازی کنند، زمان کمتری برای بودن در جمع خانواده خواهند داشت. مثلا میتوانیم بگوییم که یک فرد شاغل ممکن است بعد از 8 ساعت کار روزانه به خانه برگردد. اما یک فرد کارآفرین (شاید هم در شرایط بد اقتصادی باید بگوییم دو شغله) زمان بیشتری را کار میکند. حتی ممکن است بخشی از کارهایش را در خانه انجام بدهد و باز هم ممکن است که کاری انجام ندهد اما فکرش پیمجموعهای از کارها باشد.
خلاصه کتاب 12 نکته برای زندگی مشترک مسالمتآمیز با یک کارآفرین حاوی 12 نکته برای زندگی بهتر در کنار یک فرد کارآفرین است. در زیر من خلاصه 5 نکته را برای اینکه با فضای این موضوع بهتر آشنا بشوید آوردهام. طبیعی است که شاید برخی از این نکات در فرهنگ کشور ما چندان تعریف شده نباشد:
1- انتظارات را کم کنید اما تعریف کنید
زندگی با یک کارآفرین متفاوت است. شاید سختباشد که بخواهید انتظار حضور هر روزه کامل در کنار یک کارآفرین را داشته باشید. بهتر است که زمانهای مشخصی را به یکدیگر اختصاص بدهید اما انتظار زمانهای طولانی نداشته باشید. مهم تخصیص زمانیاست که به یکدیگر بگویید حضور دارید. هماهنگی بین زندگی کاری و شخصی مدیریت زمانهای کوتاهی است که به وفور بهدست میآیند.
2- موبایل را خاموش کنید
شما زمانها را ایجاد کردید و میخواهید در کنار خانواده باشید. بسیار مهم است که این زمان بهشکل کامل به خانواده اختصاص داشته باشد. تماسهای تلفنی کاری هنگامی که شما در کنار خانواده هستید همهچیز را خراب میکند. بهتر است به همکاران خود هم این موضوع را یاد بدهید که زمانهایی که در کنار خانواده هستید فقط به آنها اختصاص دارد.
3- اولویت ارتباطی یکدیگر را بشناسید
بسته به نوع کار هرکسی بهروشی با دیگران ارتباط برقرار میکند. بعضیها بیشتر از بهوسیله ایمیل با دیگران در ارتباط هستند و بعضیهای دیگر بیشتر با تلفن. شناختن بهترین روش ارتباطی کمک میکند تا به زمانهای یکدیگر اهیمت بدهید و بتوانید در زمان مناسب مسائل را با یکدیگر مطرح کنید. اگر هردو شاغل هستید ممکن است زمانی برای گفتگوهای طولانی در روز کاری نداشته باشید. اما مهم است که با یکدیگر در ارتباط بمانید.
4- مسافرت بروید
وقتی کسب و کار تازه راهاندازی میشود، رفتن به سفر و پرداخت هزینههای مربوطه کار مشکلی میشود. در این شرایط یک کارآفرین از نظر روحی بهسختی میتواند از کار خود جدا شود و حتی هزینههای مالی یک سفر مناسب را تامین کند. اما جدا شدن از کار و اختصاص زمان برای تعطیلات میتواند بسیار تاثیرگذار باشد. رفتن به شهر یا مکانی غیر از محل زندگی میتواند انرژی خوبی به زندگی بدهد.
5- اهداف اصلی زندگی را به تاخیر نیاندازید
حقیقت ایناست که وقتی کسب و کاری را راهاندازی میکنید همیشه، کارهای مهم آن باعث میشود تا اهداف زندگی را به حاشیه ببرید. در این شرایط همیشه پول ندارید، خانه نمیتوانید بخرید، به تعطیلات نمیتوانید بروید، پسانداز نمیتوانید بکنید و ...
اگر به کسب و کار خود - حتی اگر کسب و کار موفقی باشد - اجازه بدهید که شرایط خود را بر زندگی شما تحمیل کند، شما فرصتهای سرمایهگذاری در زندگی شخصی را از دست خواهید داد. این واقعیت را باید قبول کرد که زندگی شخصی شما باید به موازات کسب و کارتان پیش برود.
—————————————————————————————————————————————————— این مطلب در وبلاگ thecoach.ir منتشر شده است. شما میتوانید مشترک خورا ک این بلاگ شوید. برای آگاهی از دورههای آموزشی در خبرنامه آموزشی عضو شوید. من را در توییتر و گوگل+ دنبال کنید.