
فوتو: خودم
کلمهها دنیای شما رو میسازند. شما با کلمههاست که به خود و فضای افراد خود معنی میدهید. اینکه چه مفهومی را در چه غالبی بیان کنید تاثیر متفاوتی میگذارد. بله ماجرا همان داستان “بشین”، “بفرما” و بتمرگ” است. همه یک معنی دارند اما استفاده از هرکدامشان میتواند نتیجه متفاوتی داشته باشد. در گفتگو، در استفاده از کلمات، یک طرف، شخص شنونده است. اما یک طرف هم خود ما بهعنوان گوینده هستیم.
اینکه از چه کلماتی در بیان مفاهیم و احساسات استفاده کنیم هم روی شنونده تاثیر متفاوتی میگذارد و هم روی خود ما. اما کلمهها قبل از اینکه به گوش مخاطب شما برسند، برای خود شما درک شدهاند و تاثیر خود را روی شما گذاشتهاند. قبل از اینکه دیگران احساس شما را درک کنند، خود شما احساستان را درک کردهاید.
در فضاهای مختلف با افرادی برخورد میکنم که فقط “غر” میزنند. همهاش در حال شکایت و ایراد تراشی هستند. همهاش از همه چیز ناراحت هستند. در دنیای این افراد هیچ چیز سرجای خودش نیست. همهچیز انگار اشتباه شده. فقط در طول روز میتوانند اتفاقات بد را بشمارند و انگار زندگی هیچ روی دیگری ندارد. مقدمه بالا را گفتم که بگویم این گروه از افراد، هر روز با کلمات خود، دنیای خود را میسازند. دنیایی که پر از غر، اشتباه و رویدادهای ناامید کننده است. گفتن “بتمرگ” اول روی خود ما تاثیر میگذارد و بعد روی شنونده!
پینوشت: این مطلب به معنی نادیدهگرفتن اتفاقهای بد نیست.
——————————————————————————————————————————————————
این مطلب در وبلاگ thecoach.ir منتشر شده است. شما میتوانید مشترک خورا ک این بلاگ شوید.
برای آگاهی از زمان ثبتنام کارگاه شناخت تواناییها در خبرنامه آموزشی عضو شوید.
امید دادن به انسان های نا امید که دائم غر میزنندو یا احترام گذاشتن و صحیح صحبت کردن با ادم هایی که به خودشون احترام نمی گذارند و چون خودشان فقط جهت تملق و از روی ضعف مودبانه صحبت می کنند،ادب آدم رو به حساب ضعف اون مگذارند و رفتار ناشایست تر از گذشته نشون میدهند،خیلی سخته به خصوص اگه مجبور باشی هر روز با اونها در مورد مسائل کاری ارتباط داشته باشی و هر روز به خودت بگی من مثل اون ها نمی شم و بیشتر انرژی خودت رو صرف شاد بودن و بدون حاشیه بودن در محیط کار بکنی و این که یک دختر مجرد در محیط کاری مردانه در یک شهر سنتی باشی کار رو خیلی سخت تر میکنه.
@matin
مطلب مثل همیشه خوب ودیدگاه متین هم خیلی عالی بود
بعضی وقت ها به خودم می گم: «بتمرگ»
این خوبه؟
@منتقد
ما هميشه با خودمان در حال گفتگو هستيم دراين مكالمه دروني گاه كار به درگيري و دلخوري هم منجر مي شود اما اين موضوع دائمي و هميشگي نيست و بايستي سعي كنيم در بيشتر اوقات با خودمان مهربان باشيم و فكر و زبان خود را با واژه هاي بي ادبانه مانوس نكنيم.
جالب بود، عکس مرتبط با پستتون نه تنها حس کتابخونه خونمون رو بهم داد بلکه این سوالات رو به ذهنم آورد:
کتاب خوندن تا چه حد در کلماتی که ما در گفتگوهامون استفاده میکنیم تاثیر داره؟
آیا گروه کتابهایی که می خونیم در نوع کلماتی که استفاده می کنیم تاثیر گذار هستند؟مثلاً کتابهای ادبی ما رو به استفاده از کلمات قشنگتری تشویق میکنه؟فلسفی،روانشناسی، تاریخی چطور؟
تاثیر آدمهای اطراف ما بیشتر هست یا کتابهایی که می خونیم؟..
عکس و پست عالی بود..
مثل همیشه مفید و کوتاه
همیشه اینکه به خودمان چه می گوییم از انچه به دیگران می گوییم مهمتره.
اما یک سوال…
آیا همیشه استفاده از گفتگوی درونی مثبت می تواند جلوی هجوم کلمات منفی را بگیرد و اثرگذاری آن را بر ذهن و روح ما کاهش بدهد؟؟
سلام دوست عزيز
از كوزه همان برون طراود كه در اوست.
افرادي كه ديدگاه مثبت به زندگي دارند وهم نوعان خود را دوست دارند و طلبكار مردم نميباشند بلكه خود را به جامعه بشري بدهكار مي دانند.با اعجاز كلام خود دنياي پيرامون خود را متحول مي كنند .مصداق بارز چنين بزرگاني مادر ترزا مي باشد…
با تشكر فراوان
جناب آقاي مهراني، سلام
اين مطلب هم همانند ديگر مطالب شما براي شخص بنده بسيار مفيد بود
تجربه شخصي من در استفاده از كلنات زيبا و مناسب، روش تكرار طوطي وار بوده است كه اين روش براي من بسيار مفيد بوده است
باز هم از شما تشكر ميكنم
هميشه موفق و پايدار باشي
اهمیت و اقتدار واژه ها در ارتباطات و انتقال مفاهیم و همچنین درک ما و نحوه تفکراتمان بسیار پر نقش می باشد .
کتاب
واژه ها اثر بوزان
با سلام
تمامی نظرات دوستان را خواندم و البته در این مدت خودم رو هم به عنوان نمونه موردی مورد توجه قرار دارم، زمانی که شما از کلمات با بار ارزشی مثبت و بالا در جملاتتان استفاده می کنید ممکن هست با چندین حس قابل لمس مواجه بشین مثل حس اعتماد به نفس، حس موثر بودن، حس لذت بردن از خودتون و … و بر عکس همون هم صادقه و خب حالت هایی رو هم پیش میاره مثلاً زمانی که شما تلاش می کنید تا مثبت حرف بزنید و از کلمات مثبت و یا مودبانه و رمانتیک بسته به موقعیت، مخاطب و … استفاده کنید بعضاً لبخند زدن برای شما بسیار ساده تر میشه و اگه آگاهانه متوجه باشید لبخند اول درونتون بوجود میاد و بعد تو چهرتون نشون داده میشه و در همین زیمنه هم عکس ماجرا صادقه و استفاده از کلمات منفی در جملات ما ابتدا احوالاتی چون عصبانیت، استرس، کینه و … در وجودمون ایجاد میکنه و حالت ما میتونه بسته به موقعیت ، مخاطب و موضوع صحبت به حالتهای پرخاشگرانه، عصبی بودن و .. متمایل بشه و مطمئناً اثرش اینه که چهرمون بر افروخته میشه و یا اخم تو چهرمون میشینه و منتهی به تصمیمات احساساتی، عجولانه و ضعف در کنترل و هدایت صحیح محور صحبت و انحراف و خارج شدن کنترل از دست ما میشه.
با تشکر از مطالعه شما
موفق و پیروز باشید
ممنون دوست عزیز.مطالبتون متفاوت و مفید هستن…موفق باشید
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام. زندگی روزانه همگی ما با مسایل متفاوتی رویاروست. ارتباط همگی افراد با زبان و تکلم صورت میگیره . اما باید میزان حرف زدن خود را کم کنیم هر چند با دیگران کمتر ارتباط برقرار کنیم . به فرموده آقا علی بن ابی طالب : سخن مانند دواست کمش مفید و زیادش کشنده است …..