
منبع:https://www.agileengineeringdesign.com
صنعت نرمافزار و نوآوریهای تولید در این زمینه تاثیر زیادی برفضای صنعت در دنیا گذاشته است. بسیاری از صنایع در دنیا که تاکنون خود الگو و استانداردی برای تولید بودهاند حالا از دنیای نرمافزار درس میگیرند. فضاهای سنتی صنعتی گذشته اکنون شکسته میشود و هر روز میبینیم که استارتآپهای اینترنتی مختلفی در دنیا معرفی میشود. استارتآپهایی که کار، تولید، درآمدزایی و مدیریت را دوباره تعریف میکنند. شاید تا همین چند سال پیش کسی تصور نمیکرد که بتوان در محیط کار بازی کرد و عملکرد بسیار مطلوبی هم داشت. وقتی مثلا به الگوهای ارزیابی عملکرد دوره صنعتی نگاه میکنیم بیشتر میبینیم که سیستمها بودند که محدوده آدمها را تعریف میکردند. اما در این شرایط میبینیم که نقش خلاقیت و عملکرد انسانها در فضای کاری خود بسیار پررنگتر شده است. بههمین دلیل است که ممکن است کسی در محیط کاری خود بازی کند و عملکرد مطلوبی هم داشته باشد.
خوب بهخاطر دارم زمانی را که در یک تیم نرمافزاری فعالیت میکردم و سعی میکردم مجموعهای از ابزارهای مرتبط با تولید نرمافزار (همان مجموعه معروف Rational Rose) را راهاندازی کنم. الان که شرایط آن زمان را مرور میکنم میبینم که سربار راهاندازی و استفاده از آن ابزارها چقدر زیاد بود. در همان پروسه تحقیقی که داشتم (فکر میکنم حدود سال 83 باید بودهباشد) رسیدم به متدی با عنوان SCRUM. روشی که فرآیند تولید نرمافزار را از آن پیچیدگیهای همیشگی بیرون میکشید و مشخصا بهجای انجام کارهای بزرگ، آنها را به فعالیتهای کوچکتر و قابلانجام تقسیم میکرد. مطالعاتم را که ادامه دادم متوجه شدم SCRUM یکی از رویکردهای اجرایی مفهومی است به اسم Agile یا چابک. فکر میکنم خود کلمه گویای همهچیز باشد.
چابکی یک مفهوم گسترده است که میتواند کاربردی فراتر از تولید نرمافزار داشته باشد. این یکی از همان بخشهاست که گفتم صنعت نرمافزار بر دنیا تاثیر میگذارد. تولید در زمینههای مختلف با توجه به شرایط زمانی، تقاضا در بازار، حجم فعالیتها و هزینهها نمیتواند یک فعالیت زمانبر و فرسایشی باشد. تفکر چابک کمک میکند تا روند تولید (نرمافزار) بهینه و سریع شود.
اسد صفری مدت زیادی است که در زمینه مفاهیم چابک و SCRUM فعالیت میکند و فعالیت ارزشمندی برای برگزاری دورههای بینالمللی این زمینه در ایران داشته است. در تیرماه نیز دورههای مرتبط برگزار خواهد شد. اگر بهخصوص در زمینه تولید نرمافزار فعالیت میکنید، شرکت در این دورهها میتواند موثر باشد.
——————————————————————————————————————————————————
این مطلب در وبلاگ thecoach.ir منتشر شده است. شما میتوانید مشترک خورا ک این بلاگ شوید.
برای آگاهی از زمان ثبتنام کارگاه شناخت تواناییها در خبرنامه آموزشی عضو شوید.
سلام
جسارتا! اتفاقا کانسپت چابکی سالها پیش از شکوفایی نرم افزار و محیط کسب و کار آن ایجاد شده و شرکت های تولیدی و خدماتی از آن بهره میبرده اند… بطور دقیق اگر بخواهم بگویم حدود سال 1991 شروع این پارادایم تولید بوده است… جالب این است که الان بیش از همه در تیم های تولید نرم افزار این کانسپت به چشم میخورد و بدلیل اینکه ابزار چابکی و زیرساخت های آن بسیار متکی به علوم نرم افزاری است در این حوزه (نرم افزار نویسی) کار بسیار تسهیل شده است.
@مسعود زمانی ممنون بابت توضیحی که دادید. من از این پیشینه اطلاعی نداشتم. اما خیلی زیاد برام جالب بود که این روشها داره از نرمافزار به صنعت کشیده میشه.
من فایلی برای شما ارسال میکنم که تاریخچه این موضوع رو به خوبی تصویر کرده و روند رسیدن صنعت به چنین پارادایمی رو بخوبی تصویر کرده… سمینار کارشناسی ارشدم هست… یادش بخیر جوونی
راستی ایمیلتون رو برام بفرستید
باسلام .بهناز هستم .دانشجوی ارشد برق و درحال حاضر شاغل به صورت نیمه وقت در اداره.میخواستم با ده میلیون تومان کسب و کاره جدیدی ایجاد کنم نظر شما چیست