همواره سازمان‌ها برای رشد، تمرکز خود را بر بهبود فرآیندها و ساختار معطوف می‌کنند در حالی‌که شکل‌گیری اقتصاد دانش‌محور و به‌واسطه آن ایجاد پیچیدگی‌های کاری ایجاب می‌کند تا برای حل مسائل سطح جدیدی از تفکر را به‌کار گرفت. توجه به کارکنان سازمان نه به‌عنوان سرمایه دانشی که به‌عنوان سرمایه‌روانشناختی می‌تواند سرعت تطبیق‌پذیری، رشد و نوآوری سازمان را به‌میزان قابل توجهی افزایش دهد.

با نگاه سرمایه‌روانشناختی به کارکنان، سازمان‌ها بیشتر توان خود را صرف دراختیار گرفتن استعدادها می‌نمایند. این سازمان‌ها با شناسایی استعدادها و توانمندسازی آنها کمک می‌کنند تا افراد به سطح کارکردی بالاتر برسند و همواره که در کار خود پیشرفت می‌کنند، کیفیت زندگی خود را نیز افزایش دهند. مدیران در چنین سازما‌هایی بیشتر نقش یک رهبر را برعهده دارند و کمک می‌کنند تا افراد با دستیابی به حداکثرهای خود تاثیرات عمیق کاری را شکل دهند. رهبران چنین سازمان‌هایی همواره عقیده دارند که همواره می‌توانند در بروز مشکلات، بخشی از راه‌حل باشند.

سازمان توانمند
بنیان‌های سازمان توانمند

چگونه می‌توانم مسیر توانمندی را در سازمان خود آغاز کنم؟

ارائه سخنرانی اولیه (Keynote) درباره بنیان‌های سازمان توانمند به سازمان شما کمک می‌کند تا بتوانید تغییر رویکردی درباره نوع نگاه به پرسنل و توانمندی آنها و سطح تفکری جدید برای حل مسائل سازمانی را بدست آورید. مخاطب سخنرانی آغازین می‌توانند تمام افراد سازمان باشند.

در ادامه دوره شناخت توانایی‌ها کمک می‌کند تا سطح آگاهی افراد نسبت به قابلیت‌ها و ضعف‌های خود بالا برود و براساس این آگاهی تعاملات خود را بهبود ببخشند، کارایی خود را در شرایط مختلف بسنجند و بتوانند بهترین تصمیم‌ها را اتخاذ نمایند. همچنین این دوره به مدیران و متخصصان منابع انسانی کمک می‌کند تا مسیر شغلی متناسب با قابلیت‌های افراد را ترسیم کنند.

دوره رهبری به تصمیم‌گیران سازمان کمک می‌کند تا بتوانند با قابلیت‌های خود در زمینه رهبری آشنا شوند  و راهکارهای رهبری افراد، تیم‌ها و تغییرات سازمان را بیاموزند.

تغییر تفکر در دو سطح شناخت توانایی‌ها و رهبری سازمان کمک می‌کند تا در مرحله تعالی بتوان با رویکردی جدید به مسائل نگاه کرد و مسائل را با سطح آگاهی متفاوتی بررسی کرد. این تفاوت سطح تفکر منجر به نوآوری در سازمان خواهد شد چرا که در این روند فرصت‌هایی در سازمان کشف می‌شود که هرگز به آنها پرداخته نشده بود.

در طول مسیر تحولی سازمان جلسات کوچینگ فردی و تیمی کمک می‌کند تا کارکرد مفاهیم آموزش داده شده تثبیت شود. مربیان در کنار سازمان کمک می‌کنند تا مدیران بتوانند بهترین تصمیم‌های ممکن را اتخاذ کرده و روند تحول سازمانی تسهیل گردد.

شناخت توانایی افراد در سازمان

شناخت توانایی‌ افراد در سازمان کمک می‌کند تا کارکنان بتوانند از بیشترین استعداد و قابلیت‌های خود در نقشی که دارند استفاده کنند و عملکرد خود را به‌شکل چشمگیری بهبود بخشند. برای اطلاع از رویکرد رشد برمبنای توانایی‌ها و آشنایی با دوره شناخت توانایی‌ها این صفحه را ببینید.

رهبری برمبنای توانایی‌ها

شناخت قابلیت‌های رهبری افراد و دامنه رهبری آنها در نقش استراتژیک، ارتباط ساز، تاثیرگذار یا اجرایی برای مدیران و در سطح سازمان بسیار حیاتی خواهد بود. چرا که این ترکیب نحوه عملکرد سازمان را مشخص می‌کند. رهبری برمبنای توانایی‌ها کمک می‌کند تا مدیران با توانایی‌های خود در نقش رهبر آشنا شوند و اصولی را بیاموزند که به آنها کمک کند بزرگترین تغییرات در سازمان را هدایت کنند. در الگوی سازمان توانمند رهبری در سازمان در سه سطح شناخت قابلیت‌های رهبری (سطح یک)، رهبری افراد، روش‌های هدایت و انگیزش (سطح دو) و ایجاد تحولات سازمانی (سطح سه) مورد توجه قرار می‌گیرد.

تعالی سازمانی

تعالی سازمانی شاید در کشور ما بیشتر با مفهوم EFQM گره خورده باشد. اما مفهوم تعالی سازمانی فرای این مدل است. سازمانی می‌تواند به تعالی برسد که بتواند تحولی همه‌جانبه را در بدنه خود ایجاد کند و خود را در مسیر رشد قرار دهد. برای قرار گرفتن در مسیر رشد همواره چالش‌هایی پیش می‌آید که نیاز است تا با سطح تفکری فرای آنچه که آن چالش‌ها را ایجاد کرده بتوان آنها را حل کرد. رویکرد تعالی سازمانی در مدل سازمان توانمند استفاده از مشارکت حداکثریف خروج از سیلوهای سازمانی و به‌کارگیری مدل‌های تغییر مثبت برای شکل‌دهی تحول است. بنابراین گذشته از این‌که مشکلات سازمان از چه نوعی هستند در روند تعالی، به سازمان شما کمک می‌شود تا بتوانید روش‌هایی برای پیدا کردن راه‌حل را به‌دست آورید.

کوچینگ فردی و تیمی

پایداری آموزش‌ها و راه‌کارهای ارائه شده همواره نیازمند فعالیتی فرای کلاس‌های آموزشی و جلسات کاری است. مربی‌گری (کوچینگ) فردی و گروهی به سازمان شما کمک می‌کند تا افراد و تیم‌ها هرچه بیشتر قالبیت‌های خود را بشناسند و از آموزه‌های ارائه شده موثرتر استفاده نمایند. کوچینگ مدیران این امکان را فراهم می‌کند تا این گروه به خودآگاهی بالاتری دست پیدا کنند و بتوانند تصمیمات خردمندانه اتخاذ نمایند. همچنین کوچینگ تیم‌های کاری باعث می‌شود تا کیفیت ارتباطات درون تیمی افزایش یافته و تیم هرچه بیشتر در مسیر رسیدن به اهداف حرکت نماید.

آشنایی بیشتر با خدمات کوچینگ.

قدم بعدی چیست؟

برای برگزاری یک جلسه و انجام صحبت‌های بیشتر درباره نیاز سازمان خود تماس بگیرید تا اولین زمان ممکن برای گفتگو را هماهنگ کنیم.

تماس

مطالب مرتبط