در توییتر گفتگویی داشتم با داوود ترابزاده عزیز در مورد انتخاب مسیر شغلی که به موضوع شناخت استعدادها رسید. بحث جالبیه و البته بخشی از مباحثی که در کارگاه Strengths Quest (شناخت تواناییها) مطرح میشه در همین زمینه انتخاب مسیر شغلی براساس استعدادهاست. لازم نیست اطلاعات بیشتری بدم. میتونید گفتگو رو مطالعه کنید و حتی از طریق بخش نظرات این گفتگو را ادامه بدهید. (برای مشاهده تصاویر بزرگتر روی آنها کلیک کنید.)
داوود طراح رابط کاربری است و میتوانید او را در توییتر دنبال کنید یا از سایت شخصیاش دیدن کنید.
——————————————————————————————————————————————————
این مطلب در وبلاگ thecoach.ir منتشر شده است. شما میتوانید مشترک خورا ک این بلاگ شوید.
برای آگاهی از دورههای آموزشی در خبرنامه آموزشی عضو شوید.
Showing 14 comments
استعداد حرف اول رو در موفقیت هر آدمی میزنه اما توانایی تشخیصش راحت نیست.چون نمی تونیم خیلی از کارها رو امتحان کنیم.فکر می کنم مشکل اصلی هم تشخیص استعداد هست چون افراد زیادی به اولویت استعداد اعتقاد دارن.اگه بیشتر در این مورد صحبت میشد بهتر بود.
یه نکته دیگه هم اینه که به نظر من هیچ وقت نمیشه بهترین مسیر شغلی رو پیدا کرد فقط میشه مسیر بهتری رو از میان مسیرهایی که میشناسیم،انتخاب کنیم.ما همه مسیر هارو نمی شناسیم که بتونیم بهترینش رو انتخاب کنیم.
@راد شناخت استعدادها و در ادامه تواناییها روشها و الگوهایی داره که همونطور که اشاره کردم در کارگاه شناخت تواناییها به همین موضوع میپردازم. در مورد مسیر شغلی هم نظر شما درسته نمیشه همه مسیرها رو شناخت اما شناخت استعداد و توانایی میتونه بهترین انتخاب از مسیرهای موجود رو برامون آسونتر کنه. البته تعریف توانایی رو هم باید درست کرد. من نمیدونم شما توانایی رو چی تعریف میکنید؟
به نظر من استعداد یعنی کاری که ما در مقایسه باافراد دیگه ای که هم سطح خودمون هستن بهتر انجام میدیم.ولی توانایی یعنی بتونیم اون کار رو انجام بدیم
@راد نه! توانایی یعنی سرمایهگذاری روی استعداد.
اگه توانایی یعنی سرمایهگذاری روی استعداد هست پس هر کس بتونه کاری رو انجام بده یعنی استعدادش رو هم داره؟!
الان که دقت کردم متوجه شدم منظور شما از توانایی اون بحثیه که درکارگاه شناخت تواناییها مطرح می کنید.
در هر حال من در مورد میژن و ویژن در حوزه فردی کلی ابهام دارم.
@راد نه یعنی هرکسی تو کاری میتونه از سطح نرمال بره بالاتر که استعدادش رو داشته باشه. بخاطر همینه که دونفر در شرایط مشابه وارد یک کار میشن یکی خیلی پیشرفت میکنه اما یکی دیگه نه.
@راد مسئله همون چیزیه که خود شما هم گفتید. بالاتر از حد متوسط بودن.
درود بر جناب آقای مهرانی
در پست های آتی درباره تست های موجود پیرامون شناخت استعداد بیشتر بنویسید.
سلام در مورد نظری که در وبلاگم درباره ذکر منبع داده بودید باید خدمتتان عرض کنم:
اتفاقا من قصد ذکر منبع رو داشتم ولی جالب این جاست که من این مطلب رو در یه سایت دیگه پیدا کردم بعد در ادامه جست و جو به سایت شما هم رسیدم و ندونستم ادرس کدوم رو اعلام کنم
در ضمن بعضی مطالب در اینترنت حالت عمومی پیدا کردند و معلوم نیست منبع اصلیش از کجاست و هر مطلبی که من از منبع اصلیش مطلع باشم حتما منبعش رو اعلام می کنم از ادب و تذکرتون متشکرم
بهنظرم تستهای استاندارد vocational خیلی مهمه که در دورهی دبیرستان با دقت روی همه صورت بگیره. تو این سن، تفکرات و جهانبینی تا حد زیادی شکل میگیره و تثبیت میشه و هویت فرد را میسازه. از طرف دیگه، ناتوان است در تصمیم گیری در کاری که بیشتر بهش علاقه داره.
من معتقدم اگر بهجای درس عربی یا دین و زندگی، دانشآموز را با محیط کارهای مختلف و توان شناخت استعدادهای خودش فراهم میکردن، بسیار ارزشش بیشتر بود(اگر اون دورسا ارزشمند در نظر بگیریم).
اساسا، کشورهای جهانسومی نسبت به این مقوله تماما دچار عقب ماندگی هستند. و رشد کشور جهانسومیها میشه محدود به چندتا که استعدادشون را شناختن و به خدمت کشور در آوردند.
سلام من چندین سال هست که کارهایی رو به عنوان شغل انجام دادم که فقط واسه اینکه به پول زیادی میساختم ادامه میدادم.از علاقه ورضایت واحساس مفید بودن واین مسائل خبری نبود.نتیجه از نظر مادی بد نبوده اما الان افسرده وخونه نشین شدم.وچون شیراز هستم نمیتونم کلاسها رو بیام اگه راهی پیدا میشد که منم میتونستم پیدا کنم اون جیزی رو که واسش افزیده شدم از این عذاب نجات پیدا میکردم
@babak سلام اول امیدوارم که من بتونم امسال دورهای در شیراز داشته باشم. دوم اینکه در ماه آتی میتونیم جلسات مشاوره تلفنی داشته باشیم. لطفا با شماره 02188949119 تماس بگیرید.