رزومه شما، هویت شما
چند روزی بود که دوباره درگیر مصاحبه استخدامی بودم و رزومههای زیادی به دستم میرسید و در مورد این رزومهها نکاتی بهذهنم رسید که فکر میک�
چند روزی بود که دوباره درگیر مصاحبه استخدامی بودم و رزومههای زیادی به دستم میرسید و در مورد این رزومهها نکاتی بهذهنم رسید که فکر میکنم بازگو کردنش و مورد توجه قرار دادنش برای دیگران هم مورد استفاده باشه. بعضی از این نکات را در مطالب قبلی نوشتهام و برخی را هم دوستان دیگر (علی نعمتی شهاب و شهرام کریمی) در وبلاگ خود قبلا با جزییات بیشتر در موردشان نوشتهاند.
1- عنوان فایل رزومه
عنوان فایل رزومه را بهتر است نام درستی انتخاب کنید. از نوشتن فارسی رزومه خودداری کنید و کلمه روزمه را در نام فایل با دیکته صحیح بنویسید. مثلا فایلهای روزمه زیادی گرفتهام که در نام فایل نوشته شده rezome, rezume. بهتر است نام فایل طوری باشد که هم نام شما را داشته باشد و هم اشاره به اینکه سند حاضر رزومه است داشته باشد. بنابراین پیشنهاد میکنم نام فایل را با چنین قالبی انتخاب کنید: Hassan.Ahmadi.Resume.PDF
2- Resume یا CV
بین رزومه و CV (Curriculum Vitae) تفاوت وجود دار. روزمه خلاصهای از تجربیات شما است که معمولا بهتر است دو صفحه باشد. اما CV حداقل دو صفحه است و جزییات بیشتری از تجربیات تحقیقاتی، مقالات چاپ شده، سوابق آکادمیک، افتخارات و جزییات بیشتری راجع به کار را در بر خواهد داشت. اگر سابقه فعالیتهای علمی و تحقیقاتی دارید بهتر است از CV استفاده کنید. در غیر این صورت عنوان رزومه خود را CV نگذارید.
3- فرمت فایل رزومه
روزمه خود را در قالب فایل PDF ارسال کنید. استفاده از فایل PDF برای اسنادی که لازم هست سندیت داشته باشند بهتر از Word است.
4- رزومه یا فرم استخدام
بسیار زیاد دیدم که فایلهای دریافتی، فرم استخدامی بودهاند تا روزمه. فرم استخدامی اطلاعاتی را برای ثبت در بانک اطلاعاتی شرکتها از شما میگیرد و معمولا قالب خاصی هم دارد مثلا حداقل میزان حقوق درخواستی یا امکان ماموریت و مواردی از این دست را دارد که جزو اطلاعات کلیدی یک رزومه نیست و برای زمان مصاحبه لازم است. بنابراین اگر روزمه شما فرم استخدامی شرکتی است که بهواسطه یکی از آشنایان آن را گرفتهاید، لطفا، لطفا، همین حالا از ارسال آن به شرکتها خودداری کنید.
5- عکس در رزومه
توصیه زیادی هست که در رزومه عکس نگذارید. من هم پیشنهاد میکنم که در روزمه خودتون عکس نگذارید. یک حقیقت ساده رو باید به شما بگم که خوب یا بد بودن تصویر شما میتونه در قضاوت تصمیمگیرنده برای مصاحبه با شما تاثیر بگذاره. حتی اطلاعاتی از قبیل آدرس محل سکونت هم لزومی ندارد که در رزومه باشد مگر اینکه جایی که برای آن روزمه ارسال میکنید بخواهد از طریق پست با شما مکاتبه کند که البته این موضوع هم مربوط به قرن گذشته است و حالا دیگه معمولا ارتباطات از طریق ایمیل انجام میشود.
6- حقوق درخواستی
جای میزان حقوق درخواستی شما در رزومه نیست! رزومه درباره این نیست که شما چقدر حقوق میخواهید. روزمه درباره این هست که اهداف شما چیست و چه دستاروهایی تاکنون داشتهاید. اگر میزان حقوق برای شما مهم است (برای چه کسی مهم نیست؟) بهتر است تحقیق کنید و محدوده دستمزدی شغل تخصصی خود را بشناسید و به این موضوع در جلسه مصاحبه بپردازید.
7- عنوان شغلی به اندازه سابقه کار
خیلی زیاد دیدم رزومه افرادی که 2 یا 3 سال سابقه کار دارند و در عناوین شغلی خود از مدیر واحد یا مسئول بخش استفاده کردهاند و در جلسه مصاحبه مشخص شده که این تصور خود افراد از کاری که انجام میدهند بوده نه واقعیت شغلی آنها. وزن کلمه مدیریت برای فردی که سابقه کار بالایی ندارد زیاد است و بهتر است که از عنوان درست برای شغل و تجربیات خود استفاده کنید. حتی کسانی هم که سابقه بیشتری دارند باید از عناوین صحیح برای شغل خود استفاده کنند و از بزرگنمایی خودداری کنند.
8- استفاده از ایمیل درست
بسیار مهم است در رزومه از ایمیل درست استفاده کنید. لطفا از ایمیلهایی با عناوین Shamilakhoshgele، GoldPesar2000، Asaljoon84،AsemaneAbiEshgh و از این موارد استفاده نکنید. آدرس ایمیل نماینده هویت شما است و لطفا از یک ایمیل با نام واقعی خود استفاده کنید.
—————————————————————————————————————————————————— این مطلب در وبلاگ thecoach.ir منتشر شده است. شما میتوانید مشترک خورا ک این بلاگ شوید. برای آگاهی از زمان ثبتنام کارگاه شناخت تواناییها در خبرنامه آموزشی عضو شوید. من را در توییتر و گوگل+ دنبال کنید.