اگر مطلب با پرسیدن آگاهتر شویم را مطالعه کرده باشید، در جریان قرار گرفتهاید که قصد دارم برنامهی دورهای پرسش و پاسخ در وبلاگ بگذارم. پرسش و پاسخ همواره میتواند منبع بزرگی برای یادگیری باشد. بنابراین شما میتوانید سوالهای خود را در زمینه مدیریت و رهبری، مدیریت منابع انسانی، همکاری تیمی، کوچینگ، رشد فردی و مواردی از این دست بپرسید. هرکدام را که بلد باشم خودم جواب میدهم، شاید بتوانم از افراد متخصص دیگه هم برای پاسخگویی کمک بگیرم. فکر میکنم این رویکرد پرسش و پاسخی یادگیری بزرگی برای همهمان داشته باشد.
لطفا سوالات خودتون رو از طریق کامنتهای این مطلب یا از طریق ask.fm/amirmehrani برای من ارسال کنید.
تعدادی از سوالاتی که هفته قبل در ask.fm پرسیده شده است:
پرسش: نظرتون در مورد جملات تاكيدى چيه؟ اگه مطالعه داشتين در موردش. قبول دارين كانسپتشو؟ (مریم پازوکی)
پاسخ: بهنظرم نباید بهش بهعنوان راهحل نگاه کرد بلکه جمله تاکیدی یک ابزار میتونه باشه. حالا هر ابزاری برای بعضیها کار میکنه ولی برای بعضیها کار نمیکنه. اما شخصا به باور عمیق و درونی بودن خواستهها بیشتر عقیده دارم. حتی در روانشناسی مثبتگرا هم بحث شادی با اصالت رو داریم که میگه شاد بودن ادای شاد بودن در آوردن نیست بلکه باید ریشه در عمق وجود و تجربههای روزانه داشته باشه. جملات تاکیدی یکجور پاسخ بودن به تفکر همیشه شاد بودن. اما الان میدونیم که ریتم زندگی از شادی یکنواختی مهمتره. بههمین دلیل بهنظر میرسه افرادی که از این ابزار استفاده کردند عمق شادی رو گم کردند و درگیر ظاهر شدند. با همه این حرفها من همیشه به همه میگم اگر این ابزار در این مقطع برات کار میکنه حتما ازش استفاده کن.
پرسش: دنیا هم غم داره هم شادی به نظر من باید شادی ها و خوبی هاش بیشتر باشه، اما بعضی وقتا پیمانه تحمل پر میشه و فشارش مرد افکن، برای همچین مواقعی چه توصیه ای داری برای خودت و ما؟
پاسخ: بهنظرم اول خوبه که به خودمون حق بدیم که تحت فشاریم و پر از ناراحتی و بپذیریم شرایطی رو که درش هستیم. دوم یاآوری این موضوع که هرچیزی که شروعی داره پایانی هم داره و این شرایط میگذره. سوم وجود یک گوش مطمئن و بیقضاوت تو همچین شرایطی میتونه ارزشمند باشه. کسی که بشه با خیال راحت پیشش غر زد و اون هم نخواد حتما راهحلی ارائه بده.
پرسش: حس می کنم مشکلاتی که در این 6 ماهه تحمل کردم، ده برابر قدرت تحملم است. مشکلاتی بیرونی ودرونی همگرا شدن و مدتهاست ازپا در آمدم. گاهی خواب میبینم که توی یه گودال عمیق گیر افتادم و از بالا دارم سعی می کنم خودمو بیارم بیرون(دو نفرم توی خواب) هزار در رو زدم اما فلج و درمانده شدم.هنوز هم دارم درمیزنم. میدونم یه روزی زندگیمو بهتر میکنم اما الان گیر کردم. سوال خاصی ندارم. خودم دارم تلاشمو میکنم. اما میگم شاید حرفی داشته باشی که به دردم بخوره. چون تجربه و داناییت از من بیشتره(گریه).
پاسخ:اول اینکه ممنون که فکر کردی من ممکنه حرفی برای گفتن داشته باشم و دغدغهات رو با من مطرح کردی. دوم اینکه وقتی گفتی داری تلاشت رو میکنی خوشحال شدم. اینجوری که من تا الان زندگی رو تجربه کردم بهنظر میاد که مشکلات همیشه هستند. اما گاهی خیلی بزرگ میشن. شاید باورت نشه اما خیلی وقتا این مشکلات هدفشون اینه که آدم رو رشد بدن. چطور ممکنه این اتفاق بیافته؟ با تسلیم نشدن. تفاوت هست بین پذیرش و تسلیم. پذیرش یعنی تو میدونی الان شرایطت خوب نیست، حالت خوب نیست و غمگینی. اما در عین حال میدونی که این مرحله گذرا خواهد بود. تسلیم یعنی اینکه مشکل رو نپذیری. فرار کنی. بذنی به صحرا. بنابراین منم میخوام بهت قول بدم که اگه از این مرحلهی سخت بگذری و برگردی به عقب نگاه کنی خودت میبینی که چقدر بزرگ شدی. اگر دوست داشتی توی وبلاگم پادکست پذیرش و تسلیم رو گوش کن و مطلب هدایای زشت و ارزشمند رو جستجو کن و بخون. شاید بهت ایدههای خوبی بدن.
پرسش: رویاپردازی تا چه حد خوبه؟ یعنی از کجا بفهمیم که داریم از اونور بوم نمیافتیم زمین؟ و یه سوال دیگه خب توانایی هایی که داریم رو میدونیم. ولی توانایی هایی که داریم و نمیدونیم رو چطوری بهش برسیم تا جای واقعیمون رو پیدا کنیم؟ (هادی احترامی)
پاسخ: بیا تعریفمون رو از رویا درست کنیم. رویا قرار نیست جایی باشه که بهش نرسیم. قرار نیست فانتزی و دور از دسترس باشه. رویا یعنی سمت و سوی تو در زندگی. موقعیت ایدهآلی که تو در اون رضایت درونی رو احساس میکنی. حتی میشه این تعریف رو بهش داد که رویا یعنی یک قدم از اکنونت بهتر بشی. با این تعریف نیازی نیست در فانتزیهات گم بشی و میتونی پات رو بذاری روی زمین و حرکت کنی. در مورد بخش دوم سوال پیشنهاد میکنم دنبال چیز دیگهای نباش. تمرکز کن روی همین تواناییهایی که داری. برای بهتر شدن اونها قدم برداری تواناییهای دیگه هم کمکم خودشون رو نشون میدن. هر چقدر بتونی کارت رو چالشیتر کنی یعنی کاری که انجام میدی یکم از تواناییهات بالاتر باشه کم کم تواناییهایی که داری ساخته میشه و چیزهای جدید هم کشف میشه.
پرسش: چطور میشه از برنامه دوره های شناخت توانای مطلع شد؟ تصمیم ندارین این دوره رو تو شهر تبریز برگذار کنید؟
پاسخ: معمولا دوره رو بصورت فصلی برگزار میکنم و گاهی هم برای بازنگری محتوا و بروز کردنش متوقفش میکنم. یکی از برنامههای اصلیم اینه که این دوره در شهرهای مختلف برگزار بشه که امیدوارم تا پایان امسال بتونم دو شهر رو پوشش بدم. بدون شک تبریز یکی از جدیترین گزینههاست.
پرسش: دوره شناخت توانایی رو برا چه کسانی توصیه می کنید؟
پاسخ: برای هرکسی که دوست داره کیفیت کار و زندگیش رو ارتقا بده.