قبل از شروع:
اگر از محتوایی که تولید میکنم استفاده میکنید و براتون کار میکنه، میتونید دونیت کنید و با یادگیری خودتون به توسعه آموزشی در فضاهای دیگر هم کمک کنید. مبالغی که دونیت میشود را من صرف هزینههای آموزش عامالمنفعه میکنم.
موضوع این ایپزود
چند وقت پیش در اینستاگرام پرسیدم که موضوع بعدی پادکست چی باشه و شما پرسشهای مختلفی رو مطرح کردید.
سوالها در مورد مهاجرت، مدیریت خشم، بحران میانسالی، انتخاب بین چند اقدام محتمل، دستاورد محور بودن و کمالگرایی، سردرگمیهای بیست تا سیسالگی، اثر تیپ و ظاهر و استایل در روابط کاری، ازدواج و مرزهای درست رابطه، پیدا کردن حرفهای که درش نبوغ داریم و مواردی از این دست مطرح شد.
سوالها و دغدغهها رو که نگاه میکردم چند الگو بهنظرم در اغلبشون تکرار میشد که همین باعث شد بهجای پاسخ بهتکتک سوالها موضوع این اپیزود رو بذارم پرسشهای بیپاسخ و رنجهای مستمر ما که میتونه روی شیوه پرسش ما اثر بگذاره و کمک کنه رنجهامون رو بهتر بشناسیم.
پرسشها و موضوعهایی که مطرح شده بود رو بررسی کردم و بهنظر میاد ویژگیهای مشترکی بین همهشون وجود داشت:
- بهنظر میاد پرسشها و دغدغههایی که مطرح شدن عموما در راستای رسیدن و اتصال به یک نتیجه مشخص باشه. یعنی سوالها به این شکل مطرح شدند که برای رسیدن به یک نتیجه یا خواست دقیقا چه کاری باید انجام داد.
- عمده سوالها و دغدغهها پاسخهای جهانشمول و یکتا ندارند و بسیار موقعیتی هستند. مثلا درباره ازدواج، بحران میانسالی، نکاتی درباره روابط، مسیر حرفهای و ... اینها مواردی هستند که به موقعیت شخص، تاریخچهای که داره و امکانهایی که در اختیار داره بسیار وابسته است و نمیشه بهراحتی بهشون پاسخ داد.
- بهنظر میاد پرسشها ناشی از ترسهایی است که در پس اون سوالها حضور دارند و اگرچه پرسشکننده ممکنه اون ترس یا اضطراب رو نبینه اما انگار راهبر این پرسشها و دغدغهها همون ترسهای نهان هستند که خودشون رو بهشکل سوال دارن نشون میدن.
در این اپیزود به استفاده از مفاهیمی که Paul Chefurka مطرح میکنه در مورد نوع پرسشها و مسائلی که با اونها روبرو میشیم توضیح دادم.
Share this post