صنعت آی تی در ایران هیچگاه در اولویت قرار نگرفته به همین دلیل این صنعت دچار ضعفی نگران کننده است. هر روز که اخبار مختلف را مرور می کنم بیشتر امیدم را به آینده این صنعت در ایران از دست می دهم. شاید خیلی ها را سرغ داریم که فارغ التحصیل رشته های مرتبط با آی تی می باشند اما موضوع فعالیت و کسب وکار خود را جدا کرده اند و به کارهای دیگر پرداخته اند. این خطر همیشه متوجه مدیران و متخصصان حوزه IT است. بسادگی مقایسه کنید عدد بزرگترین پروژه آی تی در کشور را با قیمت یک ساختمان و همچنین میزان سود آوری این صنعت را نسبت به صنایع دیگر. برای آگاهی بیشتر از این موضوع ارجاعتان می دهم به وبلاگ آقای ناصر غانم زاده و مطلب مثلث کسبوکار نرمافزار.
اما چرا نگران شدم و چرا این مطلب را می نویسم؟ در یکماه اخیر دو خبر نا امید کننده منتشر شد. اولی در روزنامه اقتصاد که شماره و تاریخش یادم نیست. در این روزنامه مطلبی درباره سرنوشت بودجه آی تی در ایران داشت که مشخص می کرد در بودجه امسال عددی برای آی تی در نظر گرفته نشده و سازمانها از همان بودجه تحقیقاتی و پژوهشی خود می توانند عددی را برای رفع نیازهای آی تی تخصیص دهند. و البته این زمزمه شنیده می شود که بودجه آی تی به بهانه اطلاح الگوی مصرف در حال حذف شدن است که خدا می داند این پولها کجا خواهند رفت و این در حالی است که خدمات فناوری اطلاعات به شدت به کاهش هزینه ها، مصرف انرژی و محیط زیست می توانند کمک کنند که همه از این موضوع آگاهیم. مسئله دوم طرح عجیب ادغام وزارات فناوری اطلاعات و ارتباطات با وزارات راه و تشکیل وزارت حمل و نقل و ارتباطات است. این که این دو چه ارتباطی به هم دارند مثل ارتباط دریافت مجوز تاسیس شرکت نرم افزاری از وزارت ارشاد است. مطرح شدن این موضوع برای کشوری که ادعای پیشرفت و چه و چه دارد خنده آور است. اگرچه توجیه نمایندگانی که از این طرح حمایت کرده اند بدلیل ضعف عملکرد وزارات آی سی تی است. به گفته آقای مطهری نماینده مجلس دقت کنید: "اگر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بخواهد به کار خود با ساختار فعلی ادامه دهد، بهترین تصمیم ادغام این وزارتخانه با وزارت راه و ترابری است، ولی چنانچه وزارت ارتباطات بیشتر به جنبه فراموش شده ی وظایف خود یعنی فناوری اطلاعات بپردازد و ماموریت جدید خود را در رابطه با حرکت جهشی در زمینه توسعه فناوری اطلاعات و دولت الکترونیک تعریف کند، وجود وزارتخانه مستقل ارتباطات و فناوری اطلاعات ضرورت پیدا می کند." - منبع گیگا نیوز
متاسفانه به نظر می آید نمایندگان مجلس به جای ریشه یابی مسائل مرتبط با این صنعت و اینکه چرا این وازرتخانه از اهداف اصلی خود دور افتاده و ارائه راه کار مناسب، قصد دارند عملکردی تهدید آمیز که ممکن است به حذف صورت مسئله بیانجامد از خود نشان دهند. این است که آینده صنعت آی تی در ایران تاریک است.
اینجا لیستی از موارد مرتبط با این مطلب را آورده ام:
عقبماندگي را جبران كنيد - روزنامه دنیای اقتصاد
طرح ادغام وزارت راه و آی.سی.تی: وزارت حمل و نقل و ارتباطات - مدیا نیوز
یک کارشناس: وزارت ارتباطات و راه برای ادغام هیچ شباهتی با هم ندارند - مدیا نیوز