رقابت می‌کنم پس هستم

01/08/2010 -- Westwood, CA -- Bruins defeat Kansas 168-132 and Fresno State 245-55 in Spieker Aquatics CenterPhoto by Michael Chen/Daily Bruin Senior StaffCopyright 2010 Daily Bruin/Michael Chen

آدم‌ها ویژگی‌های متفاوتی دارند و همین تفاوت‌هاست که باعث بوجود آمدن مفاهیم مختلف، تکنولوژی‌های متفاوت و فضاهای گوناگون در دنیا شده است. این‌که هرکسی دنیا و اتفاق‌های آن را با عینک خود می‌بیند و برداشت‌های خود را دارد باعث می‌شود که اتفاق‌های گوناگون هر روز در دنیا شکل بگیرد.

خصلت‌ها و ویژگی‌هایی که ما داریم باعث می‌شود که این تفاوت‌ها شکل بگیرد. در واقع نگاه متفاوت به رویدادهای مشترک به‌دلیل تفاوت‌های خود ماست. تمام خصلت‌ها و ویژگی‌های ما در حالت عادی خنثی هستند و در موقعیت‌های مختلف است که کارکرد خوب یا بد پیدا می‌کنند. مثلا درون‌گرا یا برون‌گرا بودن شاید به‌خودی خود مثبت و منفی نباشد. این‌که درون‌گرایی یا برون‌گرایی در چه شرایطی بروز کند به آن ویژگی تعریف خوب یا بد می‌دهد. اما برخی از این ویژگی‌ها به‌دلیل بروز بیرونی‌اش ممکن است که تصویر و احساس خوشایندی را به دیگران منتقل نکند و از طرف دیگران درست درک نشود.

حس رقابت یکی از همین ویژگی‌هاست. ویژگی درونی که در بعضی از افراد میزانش بسیار بالاتر از دیگران است. این دسته از افراد همواره خودشان در در یک مسابقه فرض می‌کنند و همکاران یا دوستانشان رقبایی هستند که باید به آنها برسند. این ویژگی‌ها هم مثل دیگر ویژگی‌ها الزاما بد نیست. وقتی شخصی احساس رقابت با فرد دیگری را پیدا می‌کند همین ویژگی باعث پیشرفتش می‌شود. اما همین حرکت این حس را به دیگران منتقل می‌کند که او دارد آنها را پس می‌زند یا آنها را به زیر می‌کشد یا زیرآب می‌زند و …

اگر شما جزو دسته آدم‌هایی هستید که درون خود احساس رقابت زیادی را با دیگران احساس می‌کنید به این موارد توجه کنید:

1- حس رقابت می‌تواند عامل مهمی در حرکت و پیشرفت شما باشد بنابراین این حس الزاما اتفاق بدی درون شما نیست و می‌توانید به‌خاطر داشتن آن شرمنده نباشید.

2- رقیب اصلی شما توانایی‌های خود شماست نه پشت‌سر گذاشتن دیگران. این حس مثل یک چاقوی دولبه می‌تواند عمل کند که به‌جای این‌که برای شما موثر باشد به شما و اطرافیان شما آسیب بزند. بنابراین تمرکز شما برای رقابت باید بر روی قابلیت‌های خودتان باشد. قرار نیست آدم‌های دیگر را پشت‌سر بگذارید. بلکه دیدن قابلیت‌های آدم‌های دیگر می‌تواند انگیزه‌ای شود برای پیشرفت خود شما.

3- به تاثیر بیرونی کار خود نگاه کنید. ببینید که آیا شما دارید با رقابت خود به دیگران آسیب می‌زنید یا خیر. آیا باعث می‌شوید افراد اطراف شما نسبت به شما گارد بگیرند یا نه. آیا آنها از کنار شما بودن احساس خوشحالی می‌کنند یا کم‌کم از شما دوری می‌کنند. به‌شرایط رقابت آگاه باشید و این موضوع را هم در نظر بگیرید که در هر شرایطی نباید مسابقه داد.

4- به‌احساس‌های درونی خود توجه کنید. قابلیت‌های ما باید باعث رضایت و خوشحالی ما شوند. اگر قابلیت‌های ما تبدیل به اتفاقاتی آزار دهنده و ناراحت‌کننده شوند یعنی یک‌جای کار می‌لنگد. اگر احساس رقابتی که دارید، شما را اذیت می‌کند یعنی این قابلیت شما در جهت درست و سازنده کار نمی‌کند و به‌احتمال زیاد دارد به شما آسیب می‌زند.

——————————————————————————————————————————————————

این مطلب در وبلاگ thecoach.ir منتشر شده است. شما می‌توانید مشترک خورا ک این بلاگ شوید.

برای آگاهی از زمان ثبت‌نام دوره شناخت توانایی‌ها صفحه کاربامیل در فیس‌بوک را لایک کنید یا در  خبرنامه آموزشی عضو شوید.

من را در توییتر و گوگل+ دنبال کنید.

نمایش 3 دیدگاه
  • لیلا بینش
    پاسخ

    سلام جناب مهرانی
    به صفت مهمی اشاره کردید. حس رقابت همیشه و همه جای دنیا باعث پیشرفت و رشد میشود و جزو نشانه های اولیه زنده بودن است. البته باید فرهنگ رقابت درست آموزش داده شود، یعنی مبارزه با افکار منفی خودمان و تلاش برای تقویت افکار مثبت و توانایی های نهفته مان برای اینکه در مسیر خاص خود جلوتر برویم و نه غضب از توانایی های دیگران و پر و بال زدن برای جلو زدن در مسیر آنان

  • فلانی
    پاسخ

    «آدم‌ها ویژگی‌های متفاوتی دارند و همین تفاوت‌هاست که باعث بوجود آمدن مفاهیم مختلف، تکنولوژی‌های متفاوت و فضاهای گوناگون در دنیا شده است.»
    به این قسمت این متن که فکر میکنم، معنی قشنگی میده.

  • delavar nakhaei
    پاسخ

    رقابت خوب است اما دوست داشتن رقیب هم یک عمل اخلاقی و ماندگار ، بدون رقیب بازی و رقابت معنی ندارد ، ضمن تلاش ، دوست داشتن دیگران حتی رقیب هنر است

یک نظر بدهید