7 نکته برای بلاگ نویسی حرفه ای

اگر در جربان دو مطالب قبل نیستید، ابتدا آنها را مطالعه کنید. ژانرهای بلاگ نویسی ما و 6 نتیجه مثبت از بلاگ نویسی.

در این مطلب سعی کرده ام که تجربیات خودم رو از دوره های مختلف بلاگ نویسی از زمانی که بلاگم دلنوشته بوده تا حالا که در جهت کارم است رو جمع و جور کنم. فقط اینکه باید باز هم یادآوری کنم که این مطالب برای کسانی مفید است که بلاگ را ابزاری برای گسترش کارشان می دانند.

1- منابع برای موضوع نوشتن را بدست آورید

اولین نکته در بلاگ نویسی اینست که شما همیشه موضوع برای نوشتن داشته باشید. برای اینکار باید شاخکهایتان را تیز کنید. برای شروع می توانید از توضیح ویژگی های کارتان شروع کنید و بعد کم کم تجربه های شخصیتان را منتشر کنید و سپس به تحلیل جریانات کاری زمینه خودتان بپردازید. نوشته های شما باید شما را متمایز کند. در واقع باید نظر شخصی خود را در موضوعی که می نویسید منتشر کنید. در غیر اینصورت شما جز کپی مطالب کار دیگری انجام نداده اید.

2- کپی نکنید!

به احتمال زیاد در بلاگهای دیگر به مطالبی برخورد می کنید که نزدیکی زیادی با طرز فکر شما دارد یا موضوعی را می بینید که دوست دارید خوانندگان شما هم آن را بخوانند. لطفا لطفا لطفا و لطفا آن مطلب را کپی نکنید. اینکار یک سرقت کامل است مگر اینکه خود نویسنده آن بلاگ مشخص کرده باشد که از اطلاعاتش می توانید استفاده کنید. در غیر اینصورت کافی است فقط چند خط بنویسید که داشتم می چرخیدم و فلان مطلب رو دیدم و به نظرم خیلی خوبه یا خیلی بده یا هر نظر شخصی دیگه که دارید رو مطرح کنید و به اون مطلب لینک بدید. اینکار باعث میشه تا اعتبار شما افزایش پیدا کنه و چه از نظر خوانندگان و چه از نظر دیگر بلاگرها یک کار کاملا حرفه ای انجام داده اید.

3- موضوع را شخصی کنید

وقتی شما در مورد موضوعی شروع به بلاگ نویسی می کنید ممکن است در آن زمینه نفر اول نباشید. احتمالش خیلی کمه. پس چه دلیلی داره که خوانندگان به سمت شما جذب بشن و بخوان که بلاگ شما رو بخونن. تنها موضوع اینه که اگر شما یک بلاگ دیگه در زمینه ای شناخته شده هستید باید ویژگی های شخصی خود را در آن موضوع برزو دهید. باید در تحلیل موضوعها از دانش خود استفاده کنید و نظر خودتون رو مطرح کنید. صرف مطرح کردن یک موضوع که بلاگهای دیگر هم به آن اشاره می کنند نمی تواند جذابیتی داشته باشد.

4- ترجمه کنید، نکیند

خیلی از بلاگها مطالبی را از بلاگهای خارجی برمی دارند و بصورت ترجمه در بلاگ خودشون بازنشر می کنند. من شخصا ترجیح می دم چنین مطالبی رو از همون بلاگ شناخته شده اصلی بخونم تا اینکه بخوام مطلبی که ممکنه ناقص شده باشه رو مطالعه کنم. به نظر من صرف ترجمه کردن مطالب و منتشر کردنشون ارزش جدیدی ایجاد نخواهد کرد. مگر اینکه در مواردی واقعا این کار تبدیل به یک خدمت برای قشر زیادی از آدمها بشه. اونوقت شما بعنوان متخصص شناخته نخواهید شد بلکه کسی هستید که موضوعهای جالب و کاربردی پیدا می کنید و مترجم خوبی هستید. در هر صورت اگر ترجمه می کنید همیشه این کار را تکرار نکنید، منبع ترجمه را ذکر کنید و باز هم چه بهتر که تحلیل خودتون رو راجع به موضوع مربوطه بنویسید.

5- نگران بازدیدها نباشید

خیلی وقتها برای خودم اتفاق افتاده که از خودم پرسیدم: “آخه تو کلی برای نوشتن یک مطلب زمان می ذاری بعد سرجمع ممکنه 500 بار دیده بشه ولی یک بلاگ دیگه فقط یک سایت معرفی می کنه و 3000تا بازدید داره!” و بعد کمی ناامید شدم. اما این اشتباه را نکنید. اولا که افزایش بازدید در طول زمان شکل خواهد گرفت و فقط با تداوم در نوشتن بدست میاد. دوم اینکه وقتی بلاگ تخصصی داشته باشید، نباید نگران تعداد بازدید باشید چون دامنه مخاطب شما محدودتر از بلاگی است که فقط لینک دانلود نرم افزار می دهد.

6- صفحه های مورد نیاز را بسازید

وقتی بلاگتان را ساختید، لطفا صفحه درباره و تماس را نیز بسازید. در صفحه درباره توضیح دهید که چه کسی هستید، چه تخصصی دارید و چه کاری می توانید انجام دهید. در صفحه تماس هم این امکان را بدهید که بتوان به غیر از کامنت گذاشتن یک ارتباط دیگر برای موضوعات و سوالاتی که احتمالا خوانندگان مایلند بصورت خصوصی مطرح کنند،در اختیار داشته باشند.

7- در شبکه های اجتماعی فعالیت کنید

تا همین یکی دوسال پیش برای اینکه بخواهید بلاگ خود را معرفی کنید و به افراد دیگه اطلاع بدید که شما هم هستید، مهمترین امکان نظردهی در دیگر بلاگها بود. اما حالا مجموعه ای از رسانه ها و شبکه های اجتماعی به شما کمک می کند تا بتوانید با افراد زیادی در ارتباط باشید و آنها را از مطالب خود مطلع کنید.

——————————————————————————————————————————————

در قسمت بپرسید؟ می توانید سوالات خود را در زمینه مطالبی که در بلاگ می نویسم مطرح کنید تا درباره آنها مطلب بنویسم.

می توانید مشترک فید مطالب این بلاگ بشوید و یا در توییتر من را دنبال کنید.

در ووزلای فناوری می توانید من را دنبال کنید و از اخبار مربوط به Thecoach.ir مطلع شوید.

بلاگ سازمانی خود را ثبت کنید تا در Thecoach.ir به خوانندگان جدید معرفی شود.

خدماتی را که می توانم ارائه بدهم مطالعه کنید و در صورت نیاز با من تماس بگیرید.

نمایش 0 دیدگاه
  • کاوشگر
    پاسخ

    مورد ۵ به نظر من در مورد همه صادق نیست. شاید شما به زبان متن اصلی مسلط باشید ولی همه اگر هم به زبان نوشته‌ی اصلی مسلط باشن، شاید زمان یا حس خوندنش رو نداشته باشن 🙂

  • حامد اویسی
    پاسخ

    من مورد 4 رو قبول دارم اما به نظرم چاره ای نیست. فقط کسی میتونه تولید محتوا کنه که تکنولوژی در اختیار خودش باشه. تکنولوژی جای دیگه تولید میشه، محتوا هم همونجا تولید میشه و نمیشه خیلی از یه بلاگر ایرانی انتظار تولید محتوا داشت! در حال حاضر مشهورترین بلاگرهای فارسی زبان هم کاری جز ترجمه انجام نمیدن و اگر هم مطالبشون صرفا ترجمه نباشه از خوندن و جمع بندی چند تا منبع بدست اومده.

  • امیر مهرانی
    پاسخ

    من فکر می کنم اگر در مورد ترجمه نظر شخصی نویسنده هم اضافه بشه خیلی بهتر از کپی کردن صرف مطالب باشه. من همیشه مثال نارنجی رو می زنم. نارنجی بلاگیه که من خودم دنبال می کنم مطالب نارنجی اینقدر تنوع داره و جالبه که نمی تونی ندیده بگیریش والبته مثل یم مجله اداره میشه. اما وقتی تازه یک بلاگ رو می خوای شروع کنی به نظرم با استراتژی صرف ترجمه جواب نمیده. اما در هر صورت باید مخاطب را شناخت و نوشت.

  • امير
    پاسخ

    خب منم اجازه میخوام که 2 تا نکته رو اضافه کنم:

    8- در وبلاگ نویسی فارسی دنبال پول نباشید!
    شاید خیلی از دوستان وقتی وارد حوزه ی وبلاگ فارسی میشن به نحوی دنبال کسب درآمد از وبلاگشون باشن ولی باید صراحتا بگم که از اونجایی که حجم مالی ای که در وب فارسی گردش داره بسیار کم هستش ( حداقل نسبت به کشورهای پیشرفته) از این مقدار اندک طبیعتا سهم زیادی به بلاگرها نمیرسه.
    برای اثبات این نکته تا حدودی میتونم به آخرین نظرسنجی وبلاگم ( که عمده بازدیدکنندگان وبمستر و وبلاگنویس هستند) اشاره کنم. تا الان 53 درصد از کاربران گفتند که ماهیانه کمتر از 10 دلار از اینترنت درآمد دارن!
    ضمن اینکه باید این وسط به مشکلاتی از قبیل تحریمهای سرویس های تبلیغاتی علیه ایرانیها و وبلاگها و وبسایتهای فارسی هم اشاره کرد.
    پس اگر میخواید در وب فارسی یه بلاگر حرفه ای باشید در درجه ی اول باید عاشق کارتون باشید. به همین دلیل بهتره که در زمینه ی تخصصتون بنویسید.

    9- سایتهای اشتراک گذاری مطالب رو فراموش نکنید!
    در مورد 7 به شبکه های اجتماعی اشاره شد. در این مورد میخوام به سایتهای اشتراک گذاری مطالب (سوشیال بوکمارکینگ) اشاره کنم. این قبیل سایتها امروزه رشد بسیار زیادی پیدا کرده اند و درصدی از کاربران اینترنت دیگر از روشهای قدیمی جهت وبگردی استفاده نمیکنند و این سایتها را برای انجام این کار ترجیح میدهند. سایتهای اشتراک گذاری مطالب علاوه بر اینکه بازدید کنندگان هدفمند زیادی را به سایت و وبلاگ شما هدایت میکنند باعث شناخته شدن هر چه بهتر سایت و ولاگ شما میشوند.
    اگر بلاگ شما فارسی است حتما سری به “بالاترین” بزنید و اگر وبلاگ شما به زبان انگلیسی میباشد حتما از “دیگ” استفاده نمایید.

    موفق باشید.

  • امیر مهرانی
    پاسخ

    @امیر ممنون امیر این دو نکته بجا بود. راجع به درآمد زایی باید بگم که بلاگ نویسی اینجا درآمد مستقیم نداره اما اگر تخصصی باهاش برخورد بشه می تونه درآمد غیر مستقیم داشته باشه.

یک نظر بدهید