۷ ابزار غیرکامپیوتری که کارایی شما را افزایش می‌دهد

اگرچه نرم‌افزارهای زیادی برای نوشتن، مدیریت زمان وفعالیتها، بهتر فکر کردن و بطور کلی افزایش کارایی وجود داره اما ممکنه که خیلی‌ها معتقد باشند که هنوز هم ابزارهای غیر کامپیوتری می‌توانند بهتر کار کنند. استفاده از دفتر و خودکار و کاغذ هنوز هم ممکنه که کاربرد بیشتری داشته باشه. چند وقت پیش کتابی می‌خوندم در زمینه تهیه Presentation و نویسنده گفته بود: “در مرحله‌ای که می‌خواهید ایده‌های خود را شکل بدهید بجای اینکه درگیر جزییات ابزارها و نرم‌افزارها شوید، کامپیوتر لعنتی را خاموش کنید و ازش فاصله بگیرید و ایده‌هایتان رو روی کاغذ بیاورید.”

تجربه شخصی من می‌گه خیلی مواقع یک کامپیوتر روشن و متصل به اینترنت می‌تونه کارایی و روند تفکر شما را کاملا از بین ببره و به کشتن بده. ابزارهایی که معرفی می‌کنم، مواردی است که می‌تونه به افزایش کارایی و بهتر فکر کردن کمک کنه.

1- استیکی نوت (Sticky Note)


اسمهای مختلفی داره، بهش Post-It هم می‌گن. به نظرم استیکی نوت یک ابزار کاملا جادوییه.  در رنگها و اندازه‌های مختلف وجود داره. تنوع این ابزار اینقدر زیاده که مثلا می‌تونید در فروشگاه هایپراستار در قسمت لوازم و التحریر انواع و اقسامش رو پیدا کنید. کاربردهای این ابزار اینقدر زیاده که نمی‌تونم توضیح بدم. شما می‌تونید فعالیتهای روزانه را روی آنها بنویسید و به هرجا که مایل هستید بچسبانید. می‌توانید یک جدول روی وایت‌بورد بکشید و از استیکی نوت برای قراردادن موضوعی در هر بخش از جدول استفاده کنید. مثلا لیست فعالیتها را داشته باشید به تفکیک شروع نشده، در دست اقدام و خاتمه یافته و بعد استیکی نوت‌ها را روی هرکدام از این بخش‌ها حرکت دهید. تفکیک رنگی می‌تواند خیلی وقت‌ها به تفکیک موضوعی هم کمک کند. مثلا برای موضوعی خاص از رنگی مشخص استفاده کنید. شما می‌توانید یک دیوار بزرگ را با استیکی نوت کاغذ دیواری کنید!

2- دفتر یادداشت



استفاده از دفتر برای یادداشت برداری می‌تواند کمک بزرگی باشد. خیلی وقتها من دفترم را باز می‌کنم و شروع می‌کنم به نوشتن هرآنچه که به ذهنم می‌آید. می‌توان برای موضوعهای مختلف دفتر داشت یا با استفاده از استیکی‌نوتهای باریک بخش‌های مختلف را نشانه گذاری کرد. اینکه از چه نوع دفتری استفاده می‌کنید هم مهم است. دفتریادداشتهای کوچک جیبی می‌تواند همیشه همراه شما باشد تا اگر ایده‌ای یا موضوعی به ذهنتان می‌آید،‌ درجا یادداشت کنید. دفترهای بزرگتر معمولا دفترهایی است که کمتر همراه خودمان داریمشان. این دفترها می‌تواند برای نکته برداری، نوشتن ایده‌ها، یادداشت کردن نکات جلسات و مواردی از این دست استفاده شود. از آنجایی که این دفترها حاوی اطلاعاتی خواهند بود که ممکن است در طول زمان دوباره به‌کار بیاید، بهتر است که از دفترهای مقاوم استفاده کنید. پیشنهاد مشخص من دفترهای پاپکو مدل NB-620 است که جلد پلاستیکی و مقاومی دارد. من از دو سال پیش از این نوع دفتر استفاده می‌کنم و کماکان همه آنها را نگه‌ داشته‌ام. یک نوع دفتر هم پیدا کردم که مربوط به سری Dummies بود با عنوان Notebook for Dummies که اول از اینکه سری Dummies دفترچه یادداشت داره هیجان زده شدم و خریدم، اما بعد متوجه شدم که جنس کاغذش فوق‌العاده است. اما بزرگترین ایرادش اینه که جلد مقوایی داره.

3- سررسید


یکی از ابزارهای پرکاربرد برای یادداشت براداری و ثبت فعالیتهای روزانه استفاده از سررسید است که بسیاری از آن استفاده می‌کنند. نکته مثبت سررسید اینه که شما می‌توانید هر موضوع را در تاریخ مرتبطش یادداشت کنید و با این قابلیت سیر تاریخی کارتان را هم کنترل نمایید. اما به چند دلیل سررسید ابزار مورد علاقه من نیست. اول اینکه معمولا سررسیدها به دلیل وجود اطلاعات اضافه در آنها بزرگ و حجیم و سنگین هستند. استفاده از سررسید به معنی پذیرفتن کار در قالب محدود سررسید است. شما می‌توانید دفتر را به هر شکلی که بخواهید طبقه بندی کنید و در آن بنوسید اما فرمت از پیش تعریف شده سررسید این امکان را از شما می‌گیرد. ضمن اینکه در صورتیکه مطالب شما برای یک روز بیش از یک صفحه شود در بسیاری از سررسیدها به مشکل برخواهید خورد. این درحالی است که شما می‌تونید بازه تاریخی مطالب را در دفتر خیلی راحت مشخص کنید.

4- وایت بورد


به نظرم وجود یک وایت بورد در محل کار یک نقطه قوت است. شما می‌توانید آزادانه روی وایت بورد به هر شکلی که می‌خواهید بنوسید. بزرگ بودن فضای وایت بورد به شما این امکان را می‌دهد که فضای زیادی برای تبدیل فکر به متن و تصویر داشته باشید. همچنین استفاده از ابزارهای نشانه گذاری روی وایت بورد و چسباندن استیکی نوت روی آن در بخش‌های مختلف می‌تواند به شما انعطاف زیادی بدهد.

5- شیشه


اگر اطراف شما شیشه وجود داره می‌تونید از اون مثل وایت بورد استفاده کنید. شیشه‌ هم کاربردی مثل وایت بورد داره و همون کارکرد رو می‌تونه داشته باشه.

6- انواع نوشت افزار


وقتی قراره از روشهای غیرکامپیوتری استفاده کنید، ابزاری که با آن می‌نویسید هم بسیار مهم است. همیشه از نوشت افزاری استفاده کنید که دستتان با آن راحت باشد، زیاد سنگین نباشد و روان بنوسید (الزاما منظورم روان نویس نیست.) تجربه به من ثابت کرده که نوع نوشت افزاری که استفاده می‌کنید با جنس کاغذی که استفاده می کنید رابطه مستقیم دارد. مثلا روی نمونه دفترهایی که معرفی کردم روان نویس‌های Steadler که به اندازه مداد رنگی رنگ داره انتخاب خوبی است. استفاده از ماژیکهای Highlight هم بسیار کاربرد داره و می‌توان باهاش کارهای زیادی انجام داد.   نوع ماژیک وایت بورد هم بسیار مهمه. من تجربه خوبی در استفاده از ماژیک‌های Artline داشته‌ام.

7- استارباکس


همه برای چیزهایی که نمی‌تونیم داشته باشیم حسرت می‌خوریم. یکی از حسرتهای من عدم وجود شعبه استارباکس در ایران است. در مورد استارباکس سعی می‌کنم در یک مطلب جداگانه توضیحاتی بنویسم. استارباکس در چند سال اخیر فعالیتهای زیادی کرده برای اینکه فروشگاه‌های خود را به محلی برای اجتماعات کاری تبدیل کند. بسیاری از افراد، جلسات کاری خود را در استارباکس برگذار می‌کنند. صندلی‌های راحت، محیط گرم، برخورد خوب فروشندگان همه باعث می‌شود تا شما ابزارهای خود را به یک شعبه استارباکس ببرید، قهوه مورد علاقه‌تان را سفارش بدهید و در کمال آرامش فکر کنید، کار کنید و ایده‌هایتان را گسترش دهید. در هر صورت ما که استارباکس نداریم اما کافی‌شاپهایی هستند که محیط مناسبی برای آرامش داشتن و فکر کردن در اختیار بگذارند.

——————————————————————————————————————————————

در صفحه بپرسید؟ می توانید سوالات خود را در زمینه مطالبی که در بلاگ می نویسم مطرح کنید تا درباره آنها مطلب بنویسم.

می توانید مشترک فید مطالب این بلاگ بشوید و یا در توییتر من را دنبال کنید.

بلاگ سازمانی خود را ثبت کنید تا در Thecoach.ir به خوانندگان جدید معرفی شود.

خدماتی را که می توانم ارائه بدهم مطالعه کنید و در صورت نیاز با من تماس بگیرید.

Showing 0 comments
  • مایا
    پاسخ

    شدیدا به همچین مطلبی احتیاج داشتم! شاید در ظاهر ساده باشه و همه این موارد رو می دونستم! اما این روزا واقعا گرفتارم و Google Calender هم بعد از یه جاهایی هنگ می کنه!!!

  • محسن
    پاسخ

    جالب بود من فکر می‌کردم کسی که با nook کتاب می‌خونه دیگه زندگی شو paperless کرده برای من که به خاطر پست « نقشه ذهنی » با وبلاگ شما آشنا شدم این پست تقریبا شکه کننده بود من که کاملا به مشابه کامپیوتری این ابزارها عادت کردم و حاضر نیستم کنار بذارم فکر می‌کنم onenote ؛ openoffice draw ؛ freemind … کارائيمو بیشتر می‌کنه اتفاقا یه وقتایی موقع فکر کردن به فرهنگ لغتها ؛ ویکی پدیا و … نیاز میشه
    به هر حال وبلاگ خیلی خوبی داری موفق باشی

  • امیر مهرانی
    پاسخ

    @محسن سلام مرسی. این موضوع یک شیوه کاره. شیوه کار هرکس مختص به خودشه. مثل شیوه لباس پوشیدن می‌مونه. من هنوز با این ابزارها بهتر کار می‌کنم. هنوز وقتی می‌نویسم بهتر درک می‌کنم. ممکنه برای شما اینطور نباشه. اما در مورد نقشه ذهنی من معمولا از ابزارهای کامپیوتری استفاده می‌کنم. به نظرم مسئله اینه که ابزارهایی رو پیدا کنیم که هنگام کار احساس راحتی بیشتری با آنها داشته باشیم. در شرایط واقعی مجموعه ابزارهای کامپیوتری و غیرکامپیوتری به کار میان و کمک می‌کنن.

  • محمد حسن
    پاسخ

    با درود
    بسیار ممنونم از مطالب بسیار مفید شما.
    در لیست من چند مورد دیگر مثل ساعت شنی برای فکر کردن و جلسات هم وجود دارد.

  • آرزو
    پاسخ

    خیلی خوب بود. از همه جالبتر گزینه آخر بود. استارباکس؟ چه ربطی به این قضیه دارد؟ من هم همیشه نبود یک چنین جایی رو احساس کردم. همیشه هم از خودم می پرسم چرا وقتی کمبودها در بعد وسیع احساس می شوند ظرفیتها به همان راحتی افزایش پیدا نمی کنند؟ ظرفیتها ناشناخته هستند یا کمبودها درست درک نمی شوند.

  • آرزو
    پاسخ

    سررسیدهای رومیزی هم کوچکند هم روی میز جلوی چشمند و هم اینکه منطبق با زمان صفحاتشان رو جلو می بریم به همین دلیل برای آدمهای کم حواس پر از مشغله خیلی مفیدند… برای یادآوری کارهایی که باید انجام بشود و برنامه خاص یک روز خیلی مفیدند حتی به نظر من از امکانات اینچنین که موبایل ها یا کامپیوترها میدهند هم بهترند. مخصوصا وقتی مدام با میز کار در تماس باشیم و چشممان مدام به برگه ای بیفتد که یادداشتهای خاصی رو روی آن با رنگهای مختلف هایت لایت کرده ایم.

  • امیر مهرانی
    پاسخ

    @آرزو در مورد سررسید موافقم شرایطی که شما گفتید می‌تونه کاربردی باشه. اما باید دید هر کس با چه ابزاری راحت تر کار می‌کنه. راجع به استارباکس، استارباکس به نظرم یک سمبله از محلی که میشه با آرامش در آن نشست و فکر کرد. به همچین محلهایی برای تغییر فضای کار به نظرم احتیاج است.

  • علي نعمتي شهاب
    پاسخ

    عالي بود! :))
    ممنون امير جان.

  • roho
    پاسخ

    نکات خوب و بجایی بود ، یک نکته هم که به نظرم مهمه و چه در کار با کامپیوتر یا بدون اون بیشتر افراد رو درگیر میکنه ، بایگانی و طبقه بندی کارها و پروژه هاست که سوابق رو بر چه اساسی یا موضوعی دسته بندی کنیم .
    چون اکثر افراد بایگانی کردن رو نمیدونند و براساس سلیقه شخصی کار میکنند و اگر یک نفر دیگه بخواد با سوابق کار اونها کار کنه حتما خود شخص باید توضیح بده.

  • رضا قربانی
    پاسخ

    با این که شدیدا موافقم که بایستی از ابزارهایی استفاده کرد که جلوی ذهن را نمی گیرند و خودم هم عاشق این چیزهایی که گفتی هستم، اما فکر می کنم ابزارهای کامپیوتری بهترند. البته که تو قصد مقایسه نداشتی و هر کدام جای خود را دارند، اما کامپیوتر و لپ تاپ یه چیز دیگه اس. من تو دانشگاه لپ تاپم جلوم بازه و حرف های استادم رو تایپ می کنم. به نظرم این جوری راحتترم. به خاطر همین هم خط خوبی ندارم و هر روز داره بدتر می شه.

  • رضا قربانی
    پاسخ

    راستی این عکسا دفتر کار خودته؟
    خوشم اومد از این ایده.
    من هم سعی می کنم اگر می خوام چیزی بنویسم و همراهش عکسای مستند واقعی مربوط به کار خودم باشه.
    اگر عکس ها مربوط به خودت باشه یه نتیجه جالبی می شه گرفت و اون روحیه عملگراییته.
    بی ربط بود؟

  • امیر مهرانی
    پاسخ

    @رضا قربانی آره عکسها مربوط به محل کارمه

  • sizyphe
    پاسخ

    سلام،
    اگر از استارباکس صرف نظر کنیم، تمام مواردی که گفتی را می‌توان با استفاده از onenote یک‌جا در اختیار داشت و صدالبته که به هرحال با استفاده از این برنامه انجام کارها خیلی راحت تر و مرتب تر می شود.

  • saeed
    پاسخ

    اینا که همش یکیه ! :دی

  • اکبر
    پاسخ

    سلام و ممنون از مطالبتون
    در مورد ابزار بند 2__ دفاتر نوک بوکی که حالت کلاسوری دارند از نظر اضافه کردن اوراق و .. کار بردی تر نیستند؟
    مانند NB636 پاپکو

  • Raha
    پاسخ

    مطلبتون مثل هميشه جالب بود.
    ميشه از تركيبي از اين روشها استفاده كرد و يا از دل اينها روش هاي جديدي را ابداع كرد.
    همه چيز ه خود آدم بستگي داره.

  • امیر مهرانی
    پاسخ

    @Raha

    @اکبر

    چیزی که نوشتم و معرفی کردم یک نوع استایل کاری شخصی است. همونطور که بعضی از دوستان نظر دادن که کماکان نرم افزارها را ترجیح می دهند. این به سلیقه و شیوه کاری هرکس برمی گرده که چه چیزی را انتخاب کنه.

  • رضا قربانی
    پاسخ

    من هم همیشه از ابزارهای مثل وان نوت استفاده می کنم اما هنوز هم از این چیزهای استفاده می کنم. با اومدن تلویزیون رادیو نابود نشد بلکه حرفه ای تر شد.@sizyphe

  • ابراهیم قانع
    پاسخ

    فوق عالی بود برای من
    همین

  • امیر نام آور
    پاسخ

    زندگی بدون وایت برد قطعا چیزی کم دارد!
    فکر نمی کنم هیچ وقت ابزارهای نرم افزاری بتونن جای استیکی نت و تخته وایت برد رو بگیرن.

  • اشکـ+ـان
    پاسخ

    شماره 1ش خیلی بهتر از بقیه است به نظر من.
    البته من این ستارباکس رو ندیدم!!!!! در موردش نمیدونم!!!!!!

  • طراحی سایت
    پاسخ

    عالی بود…استفاده کردیم

  • محسن
    پاسخ

    سلام،
    با تشکر از مطالب خوبتون فقط میخواستم بدونم به Sticky Notes توی کتابفروشی ها چی میگن؟ یعنی ترجمه اش به فارسی.

  • امیر مهرانی
    پاسخ

    @محسن من همیشه با همین عنوان sticky note می خرم.

  • sina
    پاسخ

    خوشحالی همه ی این وسائل افزایش کاراییت را دور من چیدی؟؟؟ :))

  • Shahab
    پاسخ

    فوق العاده مفید. از شما سپاسگزارم

  • مصطفی
    پاسخ

    تاحالا جندتا نظر رو سانسنور کردی؟ اصولا کسی بهت ایراد بگیره این کارارو میکنی؟ حیف وقت واسه این سایت

  • امیر مهرانی
    پاسخ

    @مصطفی دوست عزیز شما که هویت اصلی خودت رو مخفی می‌کنی و حتی حاضر نیستی ایمیل واقعی خودت رو وارد کنی، نظرات به‌عنوان SPAM شناخته می‌شه. در هر صورت این نظر من بوده که مطلبم رو به این عنوان بنویسم و شما حق توهین نداری. خوضحال می‌شم از این به بعد وقت ارزشمندتون رو در این سایت تلف نکنید. درباره نظر مخالف هم می‌تونی تو مطالب بچرخی و ببینی که جقدر نظرات مخالف وجود داره.

  • biz
    پاسخ

    سلام
    مطلب مفيدي بود.
    درباره نوشتن ايده ها من هم روي كاغذ خيلي سريع ترم و جلوي فكر كردم را كمتر مي گيرد.
    ولي برنامه ريزي را ترجيح مي دم توي اكسل انجام بدم.
    موفق باشيد

  • میثم همتی
    پاسخ

    روشها 100 درصد کاربردی هستن متشکرم از شما دوست عزیز

    من خودم از دفترچه یادداشت – استیکی نوت – و تقویم موبال بیتشر استفاده میکنم

  • مهدی عامری
    پاسخ

    انصافا نوشتن با قلم و کاغذ یه چیز دیگه …
    نمی دونم شما هم اینطور هستید یا نه اما من هر وقت با قلم و کاغذ می نویسم ایده های بیشتری به ذهنم میاد و تمرکزم هم بیشتره
    در ضمن چند وقت پیش برای استارباکس یه ایمیل زدم و ازشون خواستم توو تهران یه شعبه بزنند و آنها هم گفتند که خوشحال می شوند در ایران شعبه داشته باشند حالا نمی دونم با وجود تحریم ها می توانند این کار را بکنند یا خیر

  • حامده
    پاسخ

    در مورد استارباکس موافقم. من هم احتیاج دارم که گاهی جایی باشم که فقط برای آرامش داشتن و فکر کردن ساخته شده. همیشه در اتاق شخصی آدم یا محل کار این شراdط فراهم نیست
    بسیار ممنون از نوشته هاتون

  • امیر مهرانی
    پاسخ

    @حامده سپاس از لطف شما

  • فریبا
    پاسخ

    سلام
    مطلب خیلی خوب و جامعی بود .. ممنون از شما …
    من از روش 1 و 2 استفاده می کنم و واقعا کمکم میکنه … معمولا بخش اول دفتر رو اختصاص میدهم به نوشتن هر چی که لحظه ای به ذهنم میرسه و مابقی دفتر رو به چند بخش تقسیم کردم و کارهای مربوطه رو تو اون قسمتها می نویسم.

Leave a Comment