۵۰ سال تا اولین نقاشی

اکرم سرتختی - گواش روی کاغذ

برای این‌که متوجه بشوید به چه کاری علاقه دارید، برای این‌که متوجه بشوید در چه کاری عالی هستید، چند سال از عمرتان باید گذشته باشد؟ 25 سال؟ 35 سال؟ 40 سال؟ یا 50 سال؟

در گروه نقاشان، عده ای هستند که به‌عنوان نقاش خودآموخته شناخته می‌شوند و در واقع این گروه از افراد بدون آموزش خاصی و بر اساس توانایی‌های ذاتی به نقاشی می‌پردازند و البته از سطح یک نقاش عادی بالاتر می‌روند. خانم اکرم سرتختی از این دسته از نقاش‌ها است که در سن پنجاه سالگی به نقاشی روی آورده. جالبه که بدونید که ایشان تا رسیدن به این سن هرگز دست به قلم نبرده بوده و یک زندگی عادی و سنتی را ادامه می‌داده. یک روز نوه ایشان درخواست کشیدن نقاشی از مادربزرگش می‌کنه و همین اتفاق باعث می‌شه که خانم سرتختی متوجه بشه که به نقاشی علاقه داره و از سال 79 تاکنون در حال نقاشی کشیدن و نمایشگاه گذاشتن هستند. درحال حاضر هم نمایشگاهی در پاریس دارند.

این روزها ایمیل‌های زیادی می‌گیرم از افرادی که رشته تحصیلی‌شان با علاقه‌شان متفاوت بوده یا این‌که در تصمیم گیری برای انتخاب مسیر شغلی خود مشکل دارند. باید شرایط جامعه را در نظر گرفت یا علاقه‌های شخصی را؟ باید به کسب درآمد فکر کرد یا به کاری که انجام می‌دهیم؟

به نظرم برای بسیاری از آدمها دو اتفاق می‌افته. یا علایق و توانایی‌های خود را کشف می‌کنند و مبنای زندگی‌شان را بر آن اساس شکل می‌دهند، یا تسلیم شرایط خارجی می‌شوند و مسیری را می‌روند که احساسی به آن ندارند. دسته اول حداقل احساس شادی و رضایت از تصمیم خود خواهند داشت اما ممکن است برای دسته دوم بعد از مدتی جز حسرت راه‌های نرفته و کارهای نکرده باقی نماند.

آدم‌هایی در اطراف ما هستند که آنها را موفق و پیشرو می‌دانیم. اگر کمی دقت کنیم، متوجه می‌شویم که آنها بر اساس علایق و توانایی‌ها خود زندگی و کار می‌کنند. تاکید می‌کنم علاقه را در کنار توانایی قرار می‌دهم و صرف داشتن هر‌کدام به تنهایی کافی نیست. حالا شما چقدر زمان لازم دارید برای کشف علایق و توانایی‌های خود؟

نمایش 0 دیدگاه
  • علی رضا
    پاسخ

    سلام
    حرف شما درسته ولی من چندین نفر را دیده ام که به چندین حرفه مختلف علاقه مند بوده اند و یا خودشون رو با کارشون هماهنگ کرده اند ، به نظر من انسان ها آنقدر توانایی دارند که بتوانند در هر کاری موفق باشند و تنها لازمه موفق بودن را در داشتن پشت کار و عدم تنقر از کاری که انجام می دهند میدانم.

  • امیر مهرانی
    پاسخ

    @علی رضا البته من تناقضی بین موردی که شما گفتید با مطلبی که من نوشتم نمی‌بینم. اما در نظر داشته باشید کهاز نظر علمی ثابت شده که ما در تعداد محدودی کار که استعداد‌هایمان در آنها قوی‌تر است می‌توانیم خوب و عالی باشیم و اگر بتوانیم کارهای دیگر را انجام بدهیم از حدی مشخص بالاتر نخواهیم رفت. یادگیری و مهارت با استعداد کاملا مفاهیم متفاوتی هستند که به اشتباه آنها را به کار می‌بریم. انسان قابلیت یادگیری دارد اما مسئله علاقه داشتن و خوب بودن در کاری با یادگیری آن متفاوت است.

یک نظر بدهید