مطلب قبلی باعث شد که این موضوع مطرح بشه که مسئله حقوق پایین برای افراد تازه کار و دانشجویان را چطور باید حل کرد؟ میتوان به موضوع اینطور نگاه کرد که ما مشکلات ریشهای در کشور داریم که هرچقدر هم راجع به این مشکلات و مقایسه خودمان با کشورهای خارجی صحبت کنیم، چون بصورت انفرادی و از نقطه نظر شخصی حرف میزنیم اتفاقی نمیافتد. اما در حال حاضر این شرایطی است که در جامعه وجود دارد و باید آن را پذیرفت. (عقیده شخصی من این است که با غر زدن و تقصیر را گردن این و آن انداختن فقط انرژی خودمان را میگیریم.)
من افراد مختلفی را دیدم که در رشتههای مختلف در اولین تجربه کاری خود حقوق بالاتری از حداقل دستمزد دریافت کردهاند و بدون استثنا این افراد از زمان دانشجویی شروع به کار کردهاند. به نظر من اتفاقی که برای خیلی از دانشجویان میافتد این است که وقتی وارد دانشگاه میشوند مشابه روال مدرسه شروع به درس خواندن میکنند، در صورتیکه درس خواندن به تنهایی به آنها کمکی نمیکند. این درست است که چنین شرایطی را سیستم آموزشی کشور به دانشجویان تحمیل میکند اما میتوان برای خلاص شدن از این شرایط تلاشهایی کرد. به همین دلیل به نظرم، در نظر گرفتن نکات زیر میتواند برای یک دانشجو مفید باشد تا پس از اتمام دانشگاه بتواند با شرایط مناسبی کار خود را شروع کند:
1- کار همزمان با تحصیل: شرایط کار همزمان با تحصیل برای رشتههای مختلف متفاوت است. مثلا این شرایط برای رشتههای پزشکی به خودی خود اتفاق میافتد اما در رشتههای مهندسی یک دانشجو باید خود را وارد محیط کار کند. این کار سختی است اما با این شرایط بهتر است سختی را در دوره دانشجویی که توان و انگیزه بالاست تحمل کرد. کار مجانی و کسب تجربه در زمان دانشجویی و ایجاد سابقه کار تاثیر مهمی در دریافت حقوق بیشتر خواهد داشت. دانشجویان زیادی از این قانون پیروی کردهاند و در زمان شروع کار جدی حقوقی بیشتر از حداقل دستمزد دریافت کردهاند و به طبع سرعت رشد بیشتری هم داشته اند.
2- ارتباط با افراد با تجربه: این یکی از تکنیکهایی است که در مباحث پرسنال برندینگ هم مطرح میشود. شما باید بهعنوان دانشجو جامعه متخصصهای رشته خود را شناسایی کرده و وارد این جامعه بشوید و با افراد با تجربهتر در ارتباط باشید. انجمنها، ارسال مطلب به مجلات تخصصی، شرکت در کارهای تحقیقاتی، حضور در سمینارها و نشست و موارد این چنینی باعث میشود که شما بتوانید از همین حالا ارتباطات خود را گسترش بدهید، با افراد با سابقه آشنا بشوید و تواناییهای خود را به آنها نشان بدهید و در نتیجه از شانس بدست آوردن کار مناسب برخوردار بشوید.
3- گسترش تواناییهای تکمیلی: همیشه این نکته را ذکر کردهام که تخصص کاری یک بحث است و آگاهی از چگونه کار کردن یک بحث دیگر. شما ممکن است تخصص خوبی در کار داشته باشید اما بلد نباشید چگونه باید کار کنید. به همین دلیل نمیتوانید تخصص خود را بخوبی نشان دهید. تخصص در کنار تواناییهای دیگر است که بهخوبی نمود پیدا میکند. مثلا درک ارزشهای کار تیمی، درک مشارکت در کار، درک ارزش فکر کردن و توان حل مسئله، حتی تواناییهای مثل درست کار کردن با کامپیوتر، نوشتن، سخنرانی کردن و موارد این چنینی میتواند ارزش دوچندانی به شما ببخشد. به همین دلیل باید به فراخور نوع رشته و نوع کار این تواناییهای جانبی را شناسایی کرد و آنها را تقویت نمود.
4- جدی گرفتن پایان نامه: یکی از مشکلاتی که در دانشگاه وجود دارد جدی گرفته نشدن پایان نامه است. یک پایان نامه قوی میتواند به دریافت حقوق بالاتر منجر شود. پایان نامهای که نشان دهد توسط شخص دیگری تکمیل نشده یا فقط برای گرفتن مدرک ارائه نشده. پایان نامههای خوب سرعت رشد شما را افزایش میدهد. در این مورد توضیح بیشتری ندارم.
——————————————————————————————————————————————————————-
می توانید مشترک فید مطالب این بلاگ بشوید و یا در توییتر من را دنبال کنید.
کار حتما باید به صورت رسمی باشه و یا تجربیات شخصی هم میتونه کار محسوب بشه ؟
البته به رشته نیز میتونه ربط داشته باشه …
@بنیامین بودن محیط کار خیلی متفاوت خواهد بود.
من خودم دقيقا مورد يك و چهار رو تجربه كردم و واقعا جواب ميده. كلا كار همزمان با تحصيل بسيار بسيار موثر است. يادمه استادي داشتيم كه مي گفت تا يك روز قبل از فارغ التحصيلي دانشجو محسوب ميشد و كسي ازتون انتظار نداره اما بعدش ميشيد مهندس و حالا ديگه بايد همه چيز بدونيد. دقيقا نگرش همينطوره كار دانشجويي با اينكه شايد درآمد چنداني نداشته باشه اما سابقه و تجربهاي كه براي آدم بهمراه مياره فوق العاده است. پايان نامه هم در بدست اوردن تجربه و قطعا تحويل يك كار خوب و بعد درامد خوب ميتونه موثر باشه
شاید این سوال به مطلب کنونی ربطی نداشته باشد:
در صورت امکان اگر از دورههای آموزشی (آموزشگاهها و … غیر آکادمیک) معتبر MBA اطلاعاتی در دست دارید لطفاً بنده را راهنمایی بفرمایید. مسلماً از داشتن یک مدرک معتبر MBA بدم نمیآید اما _با توجه به اینکه سرفصلهای این رشته به نظر بسیار مفید آمدند_ یادگیری واقعی و کاربردی آن برایم مهمتر است.
متشکرم.
اگر جایی رو پیدا کردین که کار اموز میگرفتن منم خبر کنین!!!!
کار مجانی تو چه محیطی با چه خصوصیاتی؟ هر کاری هم ارزش انجام دادن نداره.
شرکت هااگه کارآموز قبول کنن هم اون فرد بی تجربه رو در یک جای مناسب قرار نمیدن.
واقعا یه آدم بی تجربه چه طور باید خودشو تو یه همچین محیطی نشون بده؟