چرا باید به ایدهآلها فکر کرد؟
شخصیت طبیعی خود را با آنچه که در رویاهایتان انجام میدهید قضاوت کنید - رالف والدو امرسون در مطلب قبل این سوال رو پرسیدم که کار ایدهآل شما چی
شخصیت طبیعی خود را با آنچه که در رویاهایتان انجام میدهید قضاوت کنید - رالف والدو امرسون
در مطلب قبل این سوال رو پرسیدم که کار ایدهآل شما چیست؟ چه مشخصاتی دارد؟ آن روز ایدهآل شما چه شکلی دارد؟
اما سوال اصلی این است که چرا باید به ایدهآلها فکر کرد؟ چرا باید یک روز ایدهآل در زندگی و در کار را تصور کرد؟
برای این کار دلایل مختلفی وجود دارد. در این مطلب میخوام در مورد این دلایل صحبت کنم.
ایدهآلها و نشانهها
در کتاب کیمیاگر پائولو کوئیلو، سانتایگو - همان چوپانی که بهدنبال افسانه شخصیاش میرود - در سفر خود برای رسیدن به مصر یاد میگیرد که نشانهها را ببیند و از آنها الهام بگیرد. سفر سانتیاگو از دیدن یک رویا - رویای یک گنج - شروع شد. فکر کردن به ایدهآلها مجموعهای از نشانهها را برای ما پدیدار میکند. ایدهآلها نشانههایی از زندگی و کار آینده ما را در دل خود دارند. ممکن است تصاویری که ما از ایدهآل خود داریم رویایی باشند. ممکن است این تصاویر دور از واقعیت باشند. اما هرجقدر هم که رویایی باشند حتما نشانههایی از سبک و سیاق زندگی ما دارند. سبک و سیاق آنچه که باید باشد.
ایدهآلها، مسیر حرکت و انتخاب
تصور کنید همیشه آرزوی رسیدن به چیزی را داشتهاید. برای رسیدن به آن بیوقفه تلاش کردهاید و حالا به آن رسیدهاید. در این نقطه که همه چیزهایی را که میخواستید به دست آوردید، اگر آرزوی دیگری نداشته باشید، زندگی شما خاتمه یافته است. از آن بهبعد شما زندگی میکنید که گذران عمر کنید. همه ما این عقیده را داریم که زندگی یک مسیر است. مسیری که باید در آن قدم زد. مسیری که بالا و پایینهای زیادی دارد. مسیری که گاه به چند راهیهای پیچیده میرسد. درست در لحظه رسیدن به چندراهیهای پیچیده است که ایدهآلها کمک میکنند. وقتی شما میخواهید تصمیم بگیرید که بهکدام سمت حرکت کنید، نشانههای تصویر ایدهآل، به شما کمک میکنند تا جنس مسیرهای پیش رو را ارزیابی کنید و بهترین انتخاب را انجام دهید.
سانتیاگو نشانهها را شناخت و مسیرش را براساس نشانهها انتخاب کرد. اینگونه بود که جنگ او را مدتی متوقف کرد، اما باعث نشد او از مسیر اصلی که باید طی میکرد دور بماند.
ایدهآلها و انگیزه
ایدهآلهای شما، رویای شما بیدلیل شکل نمیگیرد. نقطه ایدهآل در کار و زندگی برای هرکسی متفاوت است. شما نقطه ایدهآل خود را جایی میبینید که من نمیبینم و برعکس. ایدهآلها از ندای درون شما میآیند. اما این ایدهآلها هرچه که باشند، دلایل خوبی برای داشتن انگیزه و امید به ما میدهند. داشتن یک تصویر ایدهآل در شرایط سخت کمک میکند که دوباره بایستید. وقتی شما به آن نقطهای که باید باشید فکر میکنید، دوباره این انرژی را بهدست میاورید که حرکت کنید.
ویکتور فرانکل بنیانگذار مکتب معنا درمانی در کتاب انسان در جستجوی معنا تاکید میکند که تنها دلیل زنده ماندنش در اردوگاههای کار اجباری بازنویسی کتاب لوگوتراپی یا همان نظریه معنا درمانیاش بوده است.
ایدهآلها و اهداف شخصی
در بهترین حالت ممکن، اهداف نقاط قابل دستیابی هستند که شما را به سمت ایدهآلتان سوق میدهد. داشتن یک تصویر ایدهآل از آینده به شما کمک میکند که اهداف خود را همسو کنید. در واقع اهداف شما در این حالت در یک راستا قرار میگیرند و حواس و انرژی شما در مسیر درست متمرکز میشود. ایدهال همانطور که گفتم کمک میکند که شما مسیر درست را انتخاب کنید. کمک میکند که بدانید چه کاری را انجام بدهید و چه کاری را انجام ندهید. کمک میکند که بدانید چه هدفی را انتخاب کنید و چه هدفی را انتخاب نکنید.
سانتیاگو در مسیر به مصر در منطقهای بهدلیل جنگ متوقف میشود و در آنجا است که دختری را ملاقات میکند که عاشق او میشود. او وسوسه میشود که ازدواج کند و همانجا بماند. اما سناتیاگو در نهایت به افسانه شخصی خود نگاه میکند و بهراه ادامه میدهد. هر قدمی که او برمیدارد در راه رسیدن به افسانه شخصیاش است.
من ایدهآل خود را دارم حالا چهکار کنم؟
اولین قدم بعد از این رویاپردازیهای شیرین انجام یک عملیات بیرحمانه است. داشتن تصویر ایدهآل میتواند بهدلایل بالا فوقالعاده باشد اما داشتن یک تصویر ایدهآل بزرگتر از تواناییهای خود، داشتن یک تصویر ایدهآل رویایی و دور نهتنها امید نمیدهد که انگیزهها را از بین میبرد. تصویری که شما میبینید اگر با واقعیت هماهنگ نباشد، نتیجه معکوس خواهد داشت. اگر دور از دسترس باشد، شما را به این باور میرساند که هرگز قابل دستیابی نیست و خود را بهدست اتفاقها میسپارید و در نهایت از مسیری که باید میرفتید دور خواهید شد.
بنابراین آن عملیات بیرحمانه پرسش این سوال است که "رویای من چقدر به واقعیت نزدیک است؟ چقدر به واقعیت من نزدیک است؟"
—————————————————————————————————————————————————— این مطلب در وبلاگ thecoach.ir منتشر شده است. شما میتوانید مشترک خورا ک این بلاگ شوید. کارگاه شناخت تواناییها - 22 تیر من را در توییتر و گوگل+ دنبال کنید.