۱۰ نکته تاریخ مصرف گذشته در صدمین شماره مجله شبکه

دیروز

برای دیدن نمونه تبلیغات شرکتهای دیگر از کتابخانه شرکت یک نسخه مجله شبکه را برداشتم و شروع کردم به ورق زدن. به اواسط آن که رسیدم تقسیم بندی مطالبش نظرم را جلب کرد. مدتها بود که دیگر مجلات زمینه کاری خودم را نمی خواندم چون بیشتر مطالب پیش و پا افتاده و تکراری را مطرح می کردند که بیشتر جنبه کامپیوتر بعنوان یک سرگرمی را نشان می داد. اما با دیدن نوع مطالب مجله شبکه (که پیشترها همین مجله را می خواندم) توجهم جلب شد و بیشتر که جلو رفتم به یک مطلب درباره Ray Ozzie و یک مطلب از شرکت SaS برخورد کردم. هیجان زده شده بوده. Ray Ozzie برای من یک الگوی کاری است و شرکت SaS یک الگوی شرکتی. شب مجله را با خودم به خانه آوردم و تمام مطالب را با اشتیاق خواندم.

امروز

صبح از همکارم خواستم تا ترتیب اشتراک مجله شبکه را بدهد. از یکی دیگر هم خواستم تا برود و آخرین نسخه مجله شبکه را بخرد که رفت و دست خالی برگشت. عصر، هنگام برگشت به خانه از یک دکه روزنامه فروشی آخرین نسخه باقیمانده را خریدم و آمدم خانه. تا اینکه حدود یک ساعت قبل از نوشتن این مطلب، مجله را باز کردم و شروع به ورق زدن کردم. حتی تبلیغات را هم به دقت نگاه کردم تا رسیدم به مطلب آقای هرمز پوررستمی مدیر مسئول و صاحب امتیاز مجله. متوجه شدم که این نسخه صدمین است و 8 سال است که مجله تداوم دارد. آمدم جلوتر مطالب را مرور کردم رسیدم به مطلبی با عنوان 100 نکته برای مدیریت موثرتر شبکه ها ترجمه آقای هومن تحویلداری. طبیعی است آنچه که توجهم را جلب کرد عنوان 10 نکته درباره سرویسهای Microsoft Sharepoint بود. مطالب دیگر که هر کدام 10 نکته درباره موارد دیگری مثل Active Directory، VPN، Wireless و …  بود را رد کردم و مستقیم رفتم سراغ نکات Sharepoint.

نکته اول را که خواندم فکر کردم بعد از شش سال کار با Sharepoint چقدر بی سواد هستم چرا که هیچ نفهمیدم. در نکته دوم متوجه شدم که نویسنده درباره Microsoft Windows Sharepoint Services 2.0 یا همان WSS 2.0 صحبت می کند. ابزاری که تاریخ مصرف آن گذشته و نه تنها از سال 2007 نسخه جایگزین این برنامه وارد بازار شده که اکنون نسخه آزمایشی شیرپوینت 2010 نیز قرار است تا پایان سال جاری میلادی وارد بازار شود.

از این مطلب میگذرم. در ذهنم است که با مجله تماس بگیرم و این موضوع را با آنها در میان بگذارم. تا انتهای مجله ورق می زنم. نکته قابل توجی مانند آنچه در نسخه بهمن 87 بود پیدا نمی کنم. مجله را می بندم، واردم صفحه مدیریت بلاگم می شوم و تایپ می کنم: 10 نکته تاریخ مصرف گذشته در صدمین شماره مجله شبکه.

نمایش 0 دیدگاه
  • saber
    پاسخ

    راستش من هم این مطلب رو توی خود مجله دیدم
    به قول خودت دیگه امیدی به این مجله ها واسه امثال تو نیست
    من حتی توجهی که توی کردی به اون مطلب نکردم
    چون هیچ وقت باور ندارم که چیزی اونها بدونند و ما ندونیم
    اما بالاخره اونها نقش بسیار زیادی در بالا بردن فرهنگ حیطه ی فناوری اطلاعات دارند
    با مردم باید در حد خود اونها حرف زد
    مثل احمدی نژاد
    خواص گلیم خودشون رو از آب بیرون میکشند

  • هومن تحويلداري
    پاسخ

    جناب آقاي مهراني
    با سلام و عرض ادب
    امروز پانزدهم مرداد موردي پيش آمد تا براي جستجوي مطلبي جستجوئي را انجام دهم. در لابلاي نتايج جستجو بطور اتفاقي چشمم به لينكي افتاد كه اتفاقاً در رديف هفتم نتايج جستجو آمده بود. مطلبي با نام «ده نكته تاريخ مصرف گذشته در صدمين شماره شبكه» كه نقدي بود بر ترجمه‌اي كه اينجانب براي صدمين شماره شبكه آماده كرده بودم. كنجكاو شدم اصل مطلب را بخوانم.اولين چيزي كه توجه من را بخود جلب كرد اين بود كه اين نقد نه از باب تمجيد و تعريف (كه معمولاً رسم است در اين موارد) كه از باب انتقاد و بيان ايراد نوشته شده است. امري ميمون و مبارك كه برخلاف ظاهر قضيه، همواره مورد استقبال من مي‌باشد. نكته‌اي كه به آن اشاره كرده‌ايد نكته‌اي بجا و كاملاً صحيح است كه دست بسته پذيراي آن هستم. اما مايلم نكته‌اي را (نه از سر دفاع كه از بابت عذر تقصير) يادآور شوم. اول از همه اينكه فرموده بوديد «به قلم فلاني» كه تصحيح مي‌كنم مطلب فوق ترجمه‌اي بود از مقاله‌اي با همين عنوان. بعد اينكه همانگونه كه احتمالاً اطلاع داريد در زمان ترجمه مقالاتي اينچنيني كه نكات فني متعددي در آن وجود دارد قاعدتاً بسيار دشوار است كه مترجم به تمام موارد فني موجود احاطه داشته باشد كه لاجرم ايراداتي همانند مورد ياد شده گاهاً مشاهده خواهد شد. در هر صورت عذر بنده را بابت عدم تسلط به شيرپوينت حتماً خواهيد بخشيد. انشاءالله از شماره 103 قرار است بخش ثابتي با عنوان ده نكته… در رابطه با موضوعات خاص به ماهنامه افزوده شود كه اگر عمري باقي ماند حتماً (و صدالبته با تقويت اطلاعات شخصي‌ام در مورد شيرپوينت) شماره‌اي را به نسخه جديد اين نرم‌افزار اختصاص خواهم داد تا خداي نكرده بقول دوستمان صابر محكوم به صحبت به زبان «خاص خودمان» نشويم. هر چند كه با نظر ايشان در مورد عدم نياز خواص به نشريات تخصصي شديداً مخالفم.
    ارادتمند-تحويلداري

یک نظر بدهید