۱۰ اتفاق فراموش نشدنی در تاریخ IT

این مطلب را در سایت Techrepublic دیدم. به نظرم جالب اومد تصمیم گرفتم که ترجمه اش کنم. اصل مطلب اینجاست.

1. ظهور COBOL

سال 1959

زبانهای برنامه نویسی بسیاری وجود دارند اما هیچ کدام به اندازه COBOL تاثیر گذار نبوده اند. جالب است بدانید که هنوز برنامه های COBOL در شرکتها و سازمانهای مختلف استفاده می شوند. (مطلبی می خواندم راجع به COBOL که نویسنده می گفت بسیاری از برنامه های کلیدی سازمانهای مالی بر مبنای COBOL نوشته شده است.)

2- ظهور ARPANET

سال 1970

اینکه ARPANET پیش زمینه بوجود آمدن اینترنت بوده است را نمی توان کتمان کرد. ARPANET در ابتدا بصورت یادداشتها و یادآورهای ساده بوده و با نام  “Intergalactic Computer Network.” شناخته می ده که به معنی شبکه کامپیوتری کهکشانی است. بدون ARPANET شرایط کنونی IT به گونه دیگری می بود.

3- خلق یونیکس

سال 1970

شاید خیلیها عقیده داشته باشند که Windows تاثیر گذارترین سیستم عامل باشد. اما این عنوان باید به Unix برسد. Unix بعنوان پروژه مشترک دانشگاه MIT و AT&T Bell Labs شناخته می شد و مهمترین ویژگی آن این بود که بعنوان اولین سیستم عاملی بود که اجازه ورود همزمان بیش از یک کاربر را فراهم می کرد.

4- اولین لپ تاپ تا شو

سال 1979

طرح اصلی این نوع کامپیوتر توسط William Moggridge که برای شرکت GRID System Corporation کار می کرد ارائه شد که این طرح در سال 1991 وارد بازار گردید.

5- آغاز کار Linus Torvalds بر روی Linux

سال 1991

مهم نیست که شما در رقابت سیستم عاملها طرف ویندوز را می گیرید و یا طرف لینوکس را. در هر صورت نمی توان اهمیت سیستم عامل متن باز را نادیده گرفت. لینوکس برای اولین بار GPL را مطرح نمود و شرکتها را تشویق به استفاده از ابزارهای غیر انحصاری کرد. همچنین لینوکس به دانشجویان و شرکتهای کوچک این امکان را داد تا به افقهای گسترده تر از بودجه و امکاناتشان نگاه کنند.

6- ظهور Windows 95

سال 1995

بدون شک Windows 95 به نحوه استفاده از ابزارهای رومیزی شکلی تازه داد. Windows 95 با طرحی که ارائه داد استفاده از منوی استارت، آیکونها و اعلانات را بصورت استاندارد سیستم عاملها معرفی کرد.

7- حباب دات کام دهه 90

بین سالهای 1990 و 2000 حباب دات کام شکل گرفت. شرکتهایی مثل گوگل و آمازون نه تنها در این دوران به بقای خود ادامه دادند بلکه جنبه جدیدی از کسب و کار را به دنیا عرضه کردند. حباب دات کم غیر از معرفی شرکتهایی با ویژگی های جدید به ما نشان داد که تکنولوژی چطور سریع، بهینه و با قدرت پیش می رود و شرایط زندگی را دستخوش تغییر می کند.

8- بازگشت استیو جابز به اپل

سال 1996

آی پاد را باید نتیجه بازگشت جابز به اپل دانست. بازگشت اپل باعث جان گرفتن سیستم عامل OS X شد که این انحصار سیستم عاملی بین ویندوز و لینوکس را شکست.

9- خلق Napster

سال 1999

مسئله اشتراک گذاری فایلها به شکل P2P اکنون به یک فعالیت روزمره تبدیل شده. جدای از مسائل مربوط به این موضوع (قانونی بودن و نبودن و مباحث امنیتی) تاثیر Napster در دنیای اینترنت غیر قابل انکار است. Napster پیاه ای شد برای ایجاد پروتوکل Torrent که در حال حاضر یک سوم حجم ترافیک اینترنتی را از آن خود کرده.

10 – آغاز Wikipedia

سال 2000

راجع به ویژگی های Wikipedia لازم نیست که صحبت کنیم. اما بدون شک بزرگترین منبع اطلاعاتی اینترنت است که در اغلب جستجوها به تعارفی در آن می رسیم. اگرچه مراجه علمی بخاطر شک در صحت اطلاعات موجود در Wikipedia آن را بعنوان منبعی رسمی نمی شناسند اما اهمیت وجود آن را نمی توان انکار کرد.

پی نوشت:

فکر می کنم نویسنده این مطلب نام گوگل را فراموش کرده و حتی فیس بوک. اینها مواردی است که تاثیر بسزایی در زندگی گذاشته اند. بخصوص گوگل که وقتی کلمه ای بعنوان یک مفهوم وارد فرهنگ لغات می شود به این معنی است که با زندگی روزمره آدمها گره خورده. حالا شما دنیای بدون گوگل را تصور کنید!

نمایش 0 دیدگاه
  • Soismitty
    پاسخ

    Hi guys -sorry for the delay[url=http://www.aveal.com.ua].[/url] This blog above all.

  • سعید
    پاسخ

    نمونه های خوبی رو آورده بودید.
    فقط در مورد شماره ۵ این که: GPL توسط استالمن معرفی شد. لینکوس در واقع به طور غیر رسمی از اون استفاده کرد و سورس کرنل رو منتشر کرد.

یک نظر بدهید