تحلیل SWOT مخفف Strenght، Weakness، Opportunities و Threats تکنیکی است که به شما کمک می کند تا نقاط قوت، ضعف، موقعیتها و تهدیدها را در خصوص هدفی مشخص تعیین کنید. تحلیل SWOT معمولا در تصمیم گیری های استراتژیک کاربرد دارد اما می تواند علاوه بر کاربرد در برنامه ریزی برای اهداف تجاری و شرکتی در برنامه ریزی اهداف شخصی نیز کاربرد داشته باشد. دراین باره می توانید مطلب نقشه ذهنی اهداف خود را ترسیم کنید! را بخوانید.
برای ترسیم جدول SWOT معمولا یک برگ کاغذ را به چهار قسمت تقسیم می کنند و در هر بخش یکی از مواردی که در ابتدای مطلب ذکر کردم را می نویسند. اما در شرایطی ممکن است برای اهداف میان مدت یا بند مدت لازم باشد تا تحلیل SWOT جلوی شما باشد و با پیشرفت فعالیتها نقاط ضعف به قدرت و تهدیدها به فرصتها تبدیل شود. بنابراین شما نیاز خواهید داشت تا این جدول را بروز رسانی کنید. بجای نوشتن مجدد جدول می توانید از این روش استفاده کنید:
1- یک مقوای بزرگ را به چهار قسمت تقسیم کنید.
2- بالای مقوا ابتدا بنویسید نقاط قوت و روبرویش بنویسید نقاط ضعف.
3- پایین مقوا فرصتها و روبرویش تهدیدها.
4- چهاررنگ مختلف از کاغذ چسب دار (Stick) انتخاب نمایید. من از رنگ سبز برای نقاط قوت، از رنگ نارنجی برای نقاط ضعف، از رنگ صورتی برای فرصتها و از رنگ زرد برای تهدیدها استفاده می کنم.
5- موارد مرتبط با نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصتها و تهدیدها را بر روی کاغذها بنویسید و آنها را در بخش مربوطه بچسبانید.
6- هرگاه که لازم باشد می توانید یک برچسب جدید به قسمت مورد نظر اضافه کنید و هرگاه که وضعیت یک برچسب تغییر کرد می توانید آن را منتقل نمایید. مثلا یک نقطه ضعف تبدیل شود به نقطه قوت. مزیت این کار این است که علاوه بر اینکه شما همیشه برای اعمال تغییرات دستتان باز است، به دلیل تمایز رنگ می توانید تغییرات در رسیدن به هدف خود را همیشه دنبال کنید.
7- جدولتان را به دیوار بچسبانید.
نتیجه کارتان باید چیزی شبیه به این عکس باشد:
اگر که ایده های برای طراحی جدول SWOT دارید می توانید در بخش نظرات آن را مطرح کنید.
-
[…] یک جدول SWOT ساده بسازید […]
[…] یک جدول SWOT ساده بسازید […]
[…] یک جدول SWOT ساده بسازید […]
یک نظر بدهید
in ide ro mishe tu exel zad ba koli ghabeliyat
vali man dorost tojih nashodam kashki ye nemune behemun neshun midadin ta ghashang biyofte dozari
mamnun
معلومه درس های ام. بی. ای. ات رو خوب میخونیا شیطون
اگر منظورتون:”vali man dorost tojih nashodam…”
فکر کنم حق دارن
شما swot را محدود کردین به برنامه ریزی شخصی و جالب هم بود و یک ایده
اما مثلا خودم:
سال 89 هدفم کنکور ارشد و قبولی در شریف هست
کسب درآمد برام مهم نیست و…
می خوام بگم قسمت اعظم برنامه ریزی شخصی من کنکور بهمن یا اسفند هست.
در همین مورد خواستم از swot استفاده کنم ملاحظه کنید:
قوت: ریاضی مهندسی و…
ضعف: سیالات و…
قسمت فرصت ها و تهدید ها موندم!
در مورد فرصت ها دیگه نمی تونم بنیوسم:تا بهم فرصت دارم چون این فرصتی که در swot هست …
ولی در کل ردیفش کردم و در وبلاگ قرار می دم تا افرادی مثل احسان توجیه بشن
يك نمونه ومثال
salam.man daneshjoye shahr saziyam.ejaze bedid ye mesal az jadval swot bezanam.masalan mikhaym ye khiyaboono tarahi konim va mozalatesho hal ya emkanati behesh bedim.khiyabono az nazdik baresi mikonim.bad jadvalo tashkil midim.masalan: ghovat:khiyaban daraye marakeze tejari mibashad ke be an ronaghe tejari dade. zaf:terafik dar in khiyaban obor o moror va dastresi ra doshvar misazad. forsat:ba ijad parking omumi mitavan az terafik khiyaban kast. tahdid:khiyaban ba dashtane maabere na monaseb momken ast khatarati ra baraye aberan ijad konad.
dar vaghe forsat pishnahade ma baraye behboode sharayet va tahdid khataratist ke ma baraye ayandeye khiyaban ehsas mikonim.
az in jadval dar tarahiye har che behtare khiyaban estefade mishe!!
سلام به همه و تشکر از توضیحات شما و دیگر دوستان
معمولا در جدول swot منظور از نقات ضعف و قدرت که کاملاً مشخصه، توانایی ها، دانش، امکانات، نام و برند، ناتوانی ها، نقاط مبهم، کمبود امکانات و … میتونه مصادیق این دو مورد باشه؛ اما در مورد فرصت و تهدید باید با یک مثال اینطور عنوان کنم که مثلا ما یک کارخانه تولید سیمان در ایلام هستیم، پایان جنگ در عراق و آغاز بازسازی، رونق ساخت و ساز بواسطه ارائه وام بانکی به بافتهای فرسوده، پایین آمدن قیمت مواد اولیه بواسطه بهبود روابط بین الملل، نزدیکى به مرزهای غربی و مشترک باعراق و … میتونه فرصت باشه و عواملی مثل افتتاح کارخانه رقیب در کرمانشاه، افزایش قیمت انرژی، افزایش سطح حقوق و دستمزد نیروی انسانی، و … نیز تهدیدها را تشکیل میدهند.
و فرصتها و تهدیدها موارد بیرون از سازمان یا خارج از حیطه تواناییهای فردی هستند.
آنچه که سرکار به آن اشاره کردید، در واقع راهکار و راه حل پیشنهادی می باشد.
آرزومند موفقیت همه دوستان، نجفی
سلام به همه و تشکر از توضیحات شما و دیگر دوستان
معمولا در جدول swot منظور از نقاط ضعف و قدرت که کاملاً مشخصه، توانایی ها، دانش، امکانات، نام و برند، ناتوانی ها، نقاط مبهم، کمبود امکانات و … میتونه مصادیق این دو مورد باشه؛ اما در مورد فرصت و تهدید باید با یک مثال اینطور عنوان کنم که مثلا ما یک کارخانه تولید سیمان در ایلام هستیم، پایان جنگ در عراق و آغاز بازسازی، رونق ساخت و ساز بواسطه ارائه وام بانکی به بافتهای فرسوده، پایین آمدن قیمت مواد اولیه بواسطه بهبود روابط بین الملل، نزدیکى به مرزهای غربی و مشترک باعراق و … میتونه فرصت باشه و عواملی مثل افتتاح کارخانه رقیب در کرمانشاه، افزایش قیمت انرژی، افزایش سطح حقوق و دستمزد نیروی انسانی، و … نیز تهدیدها را تشکیل میدهند.
و فرصتها و تهدیدها موارد بیرون از سازمان یا خارج از حیطه تواناییهای فردی هستند.
آنچه که سرکار به آن اشاره کردید، در واقع راهکار و راه حل پیشنهادی می باشد.
آرزومند موفقیت همه دوستان، نجفی
@bita ممنون مثال جالبی بود
albate mishe az un dar mavarede dige ham estefade kard.masalan hamontor ke goftin dar barname rizi haye shakhsi!man un chizi ke balad budam mesal zadam.
khahesh mikonam.
salam chaste nabashid michastam aZATON BEPORSAM KE HATMAN BAYAD NARMAFZAR BASHE TAYE JADVALE S.W.O.T TARH KONIM
@farzad خیر.
Misi,kheily b kare man oumad
man va3 dar3 bardasht kalbodi (shahrsazi) az in jadval estefade kardam
سلام
توضیحاتتون خوبه ولی اینارو جندین بار خوندیم. کاش یه مثال میزدین!
مثلا با موضوع اکولوژی.
بازم ممنونم/
mamnon vali tozihat kamel nabod
@bita
man emsal shahr sazi qabol shodam .mishe etelaate bishtari k betoone be man to in reshte komak kone b in adres bfrestin.mamnoon: Hamid_jt@gmail.com
Salam man saliyane ke dars nakhondam jadidan danshjo shodam ostadam gofte darmorede swot maghale benevisam mitonid mano komak konid mamnon misham betonm jobran konam
Mojtaba3098@yahoo.com lotfan be in adres mano komak konid
سلام مثال یه ساختمون داریم مثلا فرصت ها : کنار ساختمون یک پارکه یا کنارش یه رستورانه حالا تهدید مثلا وجود یه بزرگراه البته هر فرصتی میتونه تهدید باشه و هر تهدیدی فرصت حالاضعف و قوت اینا رو باید از توی سایت نگاه کنی مثلا حیاط خونه ویلاییه یه فرصته یا درختان سایه انداز یا معماری قدیمی و.
سلام مثال یه ساختمون داریم مثلا فرصت ها : کنار ساختمون یک پارکه یا کنارش یه رستورانه حالا تهدید مثلا وجود یه بزرگراه البته هر فرصتی میتونه تهدید باشه و هر تهدیدی فرصت حالاضعف و قوت اینا رو باید از توی سایت نگاه کنی مثلا حیاط خونه ویلاییه یه قوته یا درختان سایه انداز یا معماری قدیمی و.
امیر جان میشه در مورد تهدید و موقعیت یه توضیح بدید.
میخوام این جدول را درست کنم ولی این دو مفهوم را دقیقا نمیفهمم الان توی توانایی ها و رفتارهای شخصی چه چیزی میتونه تبدیل به تهدید یا موقعیت بشه
ممنونم ازت 🙂
پرهام جان این مطلب خیلی قدیمی هست. پیشنهاد میکنم از این روش استفاده نکنی. چون چندان جوابگو نیست. در مورد اینکه چه روشی جایگزین هست شاید بهصورت کامنت نتونم پاسخ بدم. گفتگوی بیشتری میخواد.
روش SWOT اگرچه روش قدیمی توی ادبیات رشته بازاریابی و مدیریت استراتژیک به حساب میاد، اما به هیچ عنوان نمیشه گفت که دیگه به کار نمی یادش. این روش هنوز هم در کتاب های درسی این رشته ها قرار داره و تدریس میشه. کامنت ها رو که می خوندم اکثر دوستان از این روش برای اهداف کوتاه مدت استفاده می کردند، در حالی که این روش قالبا برای بازه های زمانی بلندمدت کاربرد داره، ضمن اینکه این روش به به تدوین استراتژی برای رسیدن به اهداف کمک می کنه و به کار گرفتنش به سادگی ای که در وهله اول به چشم می خوره نیست.
این نکته چالبه که تهدید و فرصت رو به صورت عوامل خارجی در نظر میگیرن و ضعف و قدرت رو عوامل داخلی. اینجوری بهتر میشه جدول رو درست کرد
من سوات فردیم رو آنلاین ساختم. این سایته ابزارش رو داشت. خیلی تو وقتم صرفه جویی شد. قابلیت تغییر و ویرایش و بروز رسانی هم داره biznegar.com
عالی بود ممنون از شما
موفق باشید