پرسنال برندینگ: ال گراند کلاسیکو

نمی دونم چقدر اهل فوتبال هستید و مسابقات مختلف را دنبال می کنید ولی این دوشنبه بازی کلاسیک بین دو رقیب همیشگی یعنی بارسلونا و رئال مادرید برگزار خواهد شد و این مسابقه بخاطر شکست پپ گورادیولا در مسابقه نیمه نهایی جام قهرمانان سال گذشته مقابل خوزه مورینیو شرایط ویژه ای پیدا کرده. حالا چرا این موضوع برای من مهم شد و در این بلاگ که مربوط به شغل و کار است قراره مطلب ورزشی بنویسم؟

راستش از علاقه زیاد به تماشان فوتبال با هیجان بالا که نمی تونم چشم پوشی کنم، اما دلیل اصلی تا حدی بررسی شخصیت مربیان هر دو تیم است و چطور این دو نفر برند خاص خود را ساخته اند و شرایط را برای برد آماده می کنند.

یکی از مسائلی که در آدمها بسیار مهم است و تاثیر زیادی در موفقیت دارد کاریزماتیک بودن است. کاریزما قدرت جذب کنندگی و تاثیر گذاری یک شخص است که بصورت ذاتی در بعضی افراد وجود دارد و بعضی از دیگر افراد تا حدی این ویژگی ها را یاد می گیرند. من نمی دونم که مورینیو و گواردیولا بصورت ذاتی کاریزماتیک هستند یا این شخصیت را در خودر پرورش داده اند (البته احتمال اولی بخاطر نوع رفتار هر کدام بسیار بالاست) اما مسئله مهم این است که این دو مربی شخصیتی به شدت کاریزماتیک دارند. اما نوع برخورد و نگرش آنها کاملا با یکدیگر متفاوت است.

یکی از تکنیک هایی که در بحث پرسنال برندینگ مطرح می شود ایجاد شخصیت ضد قهرمان است. روشی که مورینیو در مطرح شدن خود پیش گرفته همین شیوه است. خیلی وقت ها حرفهایی می زند که افراد را عصبی می کند، وقتی همه با موضوعی موافق هستند او مخالفت می کند. به نوع پوشش مورینو اگر دقت کنید می بینید که معمولا ته ریش دارد و کت و شلوار گران قیمت نمی پوشد و گره کراواتش شل است و این در حالی است که گواردیولا نوع پوشش منحصر به فردی دارد و شخصیتی قابل احترام از خود ساخته. گواردیولا تجربه و جوانی را در کنار هم قرار داده و به شاگردان خود یاد داده که از بازی خود لذت ببرند و پیروز باشند، اما تیم مورینیو چهره ای خشن تر دارد و بی مهابا می برد.

گواردیولا در نزدیکی این مسابقه سعی کرده از حاشیه ها دور باشد و به تاکتیک ها برسد. اما برای مورینیو بازی از همین حالا شروع شده. این شیوه مورینیو است و اگر دقت کنید فرایند برد مورینیو در بازی های بزرگ به یک شکل است. از یک هفته قبل شروع به مصاحبه و جو سازی می کند. گاهی با تعریف و تمجید از حریف، جایگاه خود را بالا می کشد. به این مطلب دقت کنید:

خوزه مورینیو، سرمربی رئال مادرید، در آستانه دیدار تیمش مقابل بارسلونا، پپ گواردیولا، سرمربی حریف، را مورد ستایش قرار داد.
دو غول فوتبال اسپانیا روز دوشنبه در نوکمپ مقابل هم قرار خواهند گرفت و در آستانه این دیدار، سرمربی پرتغالی رئال همتای کاتالانی اش را تحسین کرد و از ساندرو راسل، رئیس باشگاه بارسلونا خواست که قرارداد او را برای مدتی طولانی تمدید کند.
مورینیو در مصاحبه با سایت فیفا گفت:” اگر من به جای ساندرو راسل بودم، قرارداد گواردیولا را برای 50 سال آینده تمدید می کردم. چون او یک بارسایی اصیل است. او از زمانی که به دنیا آمده در باشگاه بارسلونا بوده است.
او از همه اتفاقات باشگاه آگاه است و می داند که هواداران بارسلونا چه سبکی از فوتبال را دوست دارند. او تا زمانی که خودش بخواهد، ایده آل ترین گزینه برای هدایت بارسلوناست.
ما در بارسلونا با هم کار کردیم و من از آن زمان تنها خاطراتی خوب دارم. اکنون ما مربیان دو تیم رقیب هستیم اما احساس می کنم یک احترام متقابل بین ما حاکم است.
به نظر من این بسیار خوب است و اگر به همین ترتیب باقی بماند، بسیار عالی خواهد بود. من قبلا گفته بودم که او به یک مربی عالی تبدیل خواهد شد.” – منبع سایت گل
به نظر در این مطلب مشکلی نیست و مورینیو رقیب خود را مورد ستایش قرار داده اما اوج هوشمندی این بشر در خط آخر گفته اش است:
من قبلا گفته بودم که او به یک مربی عالی تبدیل خواهد شد.
این جمله معنی اش این است که من چون بهتر از گورادیولا هستم می توانم پیش بینی کنم که او به یک مربی عالی تبدیل خواهد شد. همین یک جمله فقط خط بطلانی است بر سابقه گواردیولا. مورینیو در همین یک جمله همه را نادیده گرفته و به خودش جایگاه بالاتری داده. اصلن نمی شود به تیزهوشی مورینیو شک کرد!
به نظرم از این دو مربی و این مسابقه می توان نکاتی را برداشت کرد:
1- ایجاد تفاوت کردن یکی از کاتالیزورهای برد است. مورینیو به خوبی شرایط ایجاد تفاوت را می فهمد و سعی می کند متفاوت از همه مربیان عمل کند.
2- برای برد باید همه جوانب را سنجید. برد فقط در زمین مسابقه نیست. مورینیو جنگ را از اکنون آغاز کرده.
3- کاریزماتیک بودن و شناخت نقاط قوت فردی به خوبی می تواند در برنده شدن موثر باشد. هر دو مربی از این ویژگی استفاده می کنند. گواردیولا نشان داده که به راحتی می تواند روی فوق ستاره ها خط بکشد و باز برنده باشد.
4- همیشه برای برنده شدن لازم نیست محبوب باشی. کاری که مورینیو انجام می دهد. (البته باید شخصیت بسیار محکمی داشت تا بتوان از این شیوه استفاده کرد و واقعا هر کسی از پس این روش برنمی آید چون هدف حمله بسیاری از آدمها قرار می گیری.)
5- برای برنده شدن تجربه شکست های قبل را باید به همراه داشت اما واهمه ای برای نبرد دوباره نباید داشت. باید ببینیم گواردیولا در این زمینه چه کاری انجام می دهد.
6- برای هر روبرو شدن با شرایط مختلف باید برنامه ریزی و استراتژی متفاوتی داشت. همیشه یک برنامه برای همه شرایط کار نمی کند. این قابلیت را مورینیو بخوبی نشان داده و گواردیولا کمتر در این موضوع موفق بوده. بیشتر مواقع بارسلونا بازی یکسانی دارد.
اگر بخواهیم این شرایط را ملاک قرار دهیم، برخلاف میل باطنی ام ظاهرا مورینیو برنده خواهد بود یا حداقل شکست نمی خورد. باید صبر کرد و دید سکوت گواردیولا چه نتیجه ای خواهد داشت.
اگر مطالب مربوط به بحث پرسنال برندینگ را مطالعه نکرده اید به این بخش سری بزنید.

——————————————————————————————————————————————

در صفحه بپرسید؟ می توانید سوالات خود را در زمینه مطالبی که در بلاگ می نویسم مطرح کنید تا درباره آنها مطلب بنویسم.

می توانید مشترک فید مطالب این بلاگ بشوید و یا در توییتر من را دنبال کنید.

بلاگ سازمانی خود را ثبت کنید تا در Thecoach.ir به خوانندگان جدید معرفی شود.

خدماتی را که می توانم ارائه بدهم مطالعه کنید و در صورت نیاز با من تماس بگیرید.

نمایش 0 دیدگاه
  • علي نعمتي شهاب
    پاسخ

    عالي! يکشنبه شب باز يک پست در مورد رفتار گوارديولا خواهم داشت. اين دو تا واقعا درس براي ياد گرفتن زياد دارند.

  • مهدی عرب عامری
    پاسخ

    با عکسی که از مورینیو انتخاب کردی نشون دادی که یک هوادار بارسلونایی متعصب هستی! این رو که ندید بگیریم، پست خوبی بود

  • امیر مهرانی
    پاسخ

    @مهدی عرب عامری البته من از علاقه وافر تو به مورینیو اطلاع دارم اما خوب چیکار کنم اینجا تریبون دست من بود از قدرتم سو استفاده کردم 😉

  • مایا
    پاسخ

    این بارسلونا چهههههههههه می کنه که همه بلاگر ها در موردش می نویسن!!! دوسش دارم

  • دانیال
    پاسخ

    من هم به این مورد می خواستم اشاره کنم … تریبون دست شماست درست ولی دیگه عدالت رو باید رعایت کنی … اگر رعایت نشه خواننده احساس میکنه که تو کل پست و نوشته هم با غرض ورزی طرف یه نفر رو گرفتی …

    @امیر مهرانی

  • امير
    پاسخ

    البته تحلیلت راجع به این جمله :
    “من قبلا گفته بودم که او به یک مربی عالی تبدیل خواهد شد.”
    چندان هم بیراه نبوده :دی
    یعنی شکی هست که مورینیو برتر و سرتر از گواردیولاهه؟

  • امیر مهرانی
    پاسخ

    @دانیال من که آخرش گفتم که مربی باهوشیه! 🙂

  • امیر مهرانی
    پاسخ

    @امیر آقا کل کل نکن 🙂 ولی من اصلا جرات ندارم بگم ممکنه بارسا می‌بره. لعنتی کار خودش رو کرده. :دی

  • حامد اویسی
    پاسخ

    ممنون بابت این مطلب خوب. از خوندن چنین مطلبی در اینجا تعجب نکردم چون که اون قدر ها هم فوتبالی نیست و میشه چیزهای دیگه هم توش پیدا کرد.
    من هم معتقدم مورینیو میتونه برنده این بازی باشه و اون رو باهوش تر از مربی بارسا میدونم. شیوه کاری مورینیو رو همیشه دوست داشتم.

  • جواد
    پاسخ

    سلام
    راستش اين مطلب رو چند روز پيش ديدم ولي وقت نشد بخونم اما توي بوكماركم داشتم تا الان خوندم
    راستش من خودم طرفدار چندين ساله منچسترم و هيچ وقت بارسا رو دوست نداشتم
    و تا قبل بازي ميگفتم حداقلش مورينيو مساوري رو ميگيره
    بازيكن مورد علاقمم كريستين رونالدو بودش البته تا زماني كه منچستر بود و به توانايي هاش شكي ندارم
    ولي مورينيو و رونالدو نشون دادن كه از يك جنسن
    مورينيو با اون دسيسه اي كه براي اخراج بازيكناش كرده بود و رونالدو هم با اون كار زشتي كه با گوارديولا كرد
    ولي در اين ميان گوارديولا شخصيتي جالب و قابل احترام داره
    در اين ميان اگرم بخواهم نامي ببرم بايد چند تن از بازيكنان بارسلونا از جمله مسي رو نام ببرم كه واقعآ ديگه هيچ حرفي براي گفتن نذاشته و مثل بازي رايانه اي بازي ميكنه و اخلاقش هم قابل ستايش هستش و ژاوي,اينيستا و …
    و در آخر بايد بگم فوتبال بارسا زيباترين فوتبال دنياست ولي چه كنم منچستر در قلب ماست
    بابت نوشته و آناليز خوبت هم ممنونم
    اين فونت textarea رو هم tahoma كن چشم درد اومد ;D
    موفق باشي

  • امیر مهرانی
    پاسخ

    @جواد فونت ها همه Tahoma هستند فکر می کنم مشکل از طرف شماست.

  • جواد
    پاسخ

    @امیر مهرانی
    منظور من فونت داخل textarea هستش نه فونت بخش نظرات

  • امیر مهرانی
    پاسخ

    @جواد تمام فونتها در این بلاگ tahoma هست.

  • سعید
    پاسخ

    هماهنگی و یکپارچگی تیمی در تیم بارسلونا خیلی بیشتر از رئال هست.
    بازیکنان تقریبا چشم بسته همدیگه رو پیدا میکنن. من مطمئنم اگه گواردیولا روی نیمکت هم نشینه میتونه کاری بکنه که تیمش موفق بشه. هر چند مورینیو بسیار آدم باهوشیه اما بازیکنانش مثل اون باهوش نیستن.نکته کار همینجاست که هوش و درایت تیمی در بارسلونا بیشتر از رئاله.

یک نظر بدهید