میزان ساعت کاری مفید

میزان ساعت کار مفید در کره جنوبی 1900 ساعت در سال است و در ایران 800 ساعت که اگر میزان کارکرد بانک‌ها، دانشگاه‌ها و بیمارستان‌ها را از این شاخص بیرون بکشید عدد 800 ساعت به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.

قضاوت با شما!

Showing 0 comments
  • متین
    پاسخ

    آیا ما با یک فاجعه روبرو هستیم مربی؟

  • roho
    پاسخ

    در مطلب دانشجویان بلاتکلیف نظرم بر نقش موثر نظام آموزشی و خانواده در تعیین رشته و شغل افراد بود، بازهم در مورد نقایص نظام آموزش ( متوسطه – عالی ) تاکید دارم :
    1- افراد در مورد کار تیمی و تفاوت بازده کار تیمی و فردی آموزش و توجیه نمی شوند.
    2- آموزش و کسب مهارت مرتبط با رشته جدی گرفته نمی شود و آموزش ضمن خدمت هم چاره ای برای این کار نیست زیرا به منظور ارتقاء شغلی و کسب مدرک و افزایش حقوق انجام می گیرد.
    3- استخدام موقت ( آزمایشی ) به منظور تعیین هماهنگی فرد با محل صورت می گیرد و تعیین صلاحیت و مهارت فرد با مصاحبه کننده یا مدیر گروه است که زیاد به این مورد هم توجه نمی شود و معرف مستخدم ملاک قرار می گیرد .
    4- در اکثریت گروه ها و مشاغل بحث گزارش پیشرفت کار – کنترل و نظارت بلا تکلیف است و ناظر و یا بازرس دور باطل می پیماید و نتیجه کارش به ضرر وی تمام می شود ( برخورد شخصی – جابجایی پست ) ، به دلیل روحیه تندخو و نقد ناپذیر جامعه ما
    5- ارائه آمار قبولی ، پیشرفت ، موفقیت یک کار به صورت امری سفارشی و خوشایند انجام می پذیرد و متولی مشخص ندارد و صحت سنجی انجام نمی گیرد.
    6 – بسیاری از گروه ها و ارگان های موازی کنار هم کار می کنند و نتایج کار آنان بدون رسیدگی باقی می ماند. ( مثال : وزارت ارشاد،سازمان تبلیغات اسلامی،ستاد اقامه نماز، بنیاد غدیر، بنیاد حضرت مهدی ، …. )
    7- به دلیل ضعف قانون و عدم اعتماد به نیروی جوان که بیش از نصف جمعیت جامعه را تشکیل می دهند ، نیرو و استعداد این گروه به بطالت و اتلاف زمان منجر می شود و مگر اینکه خود چاره کار خود کنند و اکثر نیروی کار ما را افرادی فاقد صلاحیت شغلی ، تحصیلات مرتبط ، چند شغله تشکیل می دهد.
    8 – وزارت کار به عنوان مرجع اصلی رسیدگی به کیفیت کار موضع روشن و شفافی در این مورد ندارد و آموزش کار به سازمان فنی حرفه ای یا وزارت علوم حواله می دهد و بازرسی از کار و نیروی هم مقطعی است.

    شاید در اظهاراتم بعضا تندگویی کرده ام ، این ها نظر شخصی بنده است . خوشحال می شوم اگر اشتباه صورت گرفته ، راهنمایی کنید.

  • متین
    پاسخ

    @roho
    بسیار عالی بود و نکته هشتم بسیار مهمتر از بقیه، تندگوئی شما هم بسیار بجا هستش بالاخره باید کاری کرد.
    آیا راه حلی هم پیشنهاد می کنید؟

  • roho
    پاسخ

    @متین

    تلفیق نظام کار( واژه مناسب نیافتم ) و آموزش عالی ، به منظور آموزش مهارت شغلی و تخصصی ( سازمانی فراتر از فنی و حرفه ای)
    1- سازمان فنی و حرفه ای در سطح مقدماتی و یا متوسط ( دیپلم ، کاردان ) به آموزش مهارت می پردازد که در تنوع رشته به شاخه صنعت و کشاورزی اکتفا کرده و سایر رشته ها محدود هستند.
    2- دولت به عنوان متولی نظام آموزش عالی یا مهارتی به کوچک سازی سازمان ها و ایفای نقش نظارتی بپردازد و سازمان های موازی را ادغام و یا منحل کند .
    3- بستری برای شرکت های خصوصی در جهت آموزش تخصصی و پرورش مربیان حرفه ای فراهم شود تا از مسئله استخدام های دولتی و ضمن خدمت رهایی پیدا شود و آموزش در قالب نهادهای کوچک تر و تخصصی انجام پذیرد زیرا در این صورت کنترل هر مورد مجری آموزش به لحاظ کیفیت و کمیت بسیار آسانتر است.
    4- انتخاب شغل و حرفه فرد می بایست در ابتدای ورود به مقطع متوسطه صورت پذیرد تا تغییر رشته یا شغل در مقطع آموزش عالی و اتلاف هزینه ای صورت نگیرد.
    5- پایین آوردن سن بازنشستگی یا بازخرید .
    6- نظام آموزش میبایست گروه محور فعالیت کند و از ایجاد تمایز و مقایسه افراد جلوگیری کند تا بعد از اتمام آموزش مهارت ، گروه به صورت درونی حل مساله کند و از اتلاف وقت و درجا زدن خودداری کند – این مورد به ایجاد تیم های آناده جایگزین و ایجاد رقابت سالم بیشتر کمک میکند.

    موارد بیشتر را دوستان تکمیل کنند.

  • متین
    پاسخ

    @roho
    ممنونم.

  • محمد نصیری
    پاسخ

    roho جان موارد قابل تاملی رو مطرح کردین.
    و فکر نکنم حتی به 800 ساعت هم برسیم و قطعا به 400 هم نمیرسیم

  • ahmd
    پاسخ

    خوب از این آمار کمابیش همه اطلاع دارند، ممنون از یادآوری.
    (دیروز با یک کارمند دولتی صحبت می کردم، ناراضی بود و می گفت من روزی 5 ساعت کار مفید پشت میز دارم و مسئولیت من زیاد است.)

  • فرزاد
    پاسخ

    درواقع ما در عمق یک فاجعه مدفون شده ایم!

  • امیر
    پاسخ

    اگر 365 ساعت در سال هم کار مفید داشته باشیم عالیست! فقط اگر واقعاً مفید باشد.

  • محمد
    پاسخ

    می‌تونم منبع این آمار رو بپرسم؟

  • مجیب
    پاسخ

    خانه+ویران+خواجه+ایوان

  • امیر مهرانی
    پاسخ

    @محمد این آمار رو تو یک مقاله دیدم که به طرز عجیبی گمش کردم. خبرگزاری‌های مختلف در این مورد نوشته‌اند که البته ذکر شده آمار ژاپن 1900 و کره 2400 ساعت است. اما مسئله اینجاست که این میزان ساعت کارکرد به عوامل مختلفی بستگی داره که مثلا جمعیت شاغل یکی از اون عوامل هست. با این حساب گذشته از اینکه این اعداد مربوط به چه سالی هستند، شما میزان جمعیت ایران و به تبع اون جمعیت شاغل رو با جمعیت کره مقایسه کنید و این اختلاف در این شرایط دردناک‌ تر می‌شه.
    http://www.aftabnews.ir/vdcgww9qnak9zu4.rpra.html
    http://www.tabnak.ir/fa/pages/?cid=110272

    سایت تابناک در مورد تعطیلی‌ها هم نوشته که ایران میزان تعظیلی زیادی داره. یادم هست چند سال پیش دوستی میزان تعطیلی ما با کشورهای اروپایی و آمریکایی را مقایسه کرده بود که ظاهرا تعطیلی اونها بیشتر بود. اما نکته اینجاست که میزان تعطیلی یک بحث هست و جابجایی و نظم نداشتنش و تعطیلی‌های پیش بینی نشده یک بحث دیگه.

  • احسان شیخی
    پاسخ

    این واسه ما دانش آموزای ایرانی هم صادقه. مهم ترین مشکل ایرانی ها پشتکار هستش. خیلی از ایرانی ها دوس دارن کار واجبه رو آخر همه انجام بدن. خیلی از ما دانش آموزا درس خوندن رو ظاهراً اوّل برنامه می ذاریم و در باطن تا همه ی کارهامون رو نکنیم نمی ریم سراغ درس خوندن و بعد می بینیم که ساعت 9 یا 10 شبه و ما هیچی درس نخوندیم و حالا بیا و 1 یا 2 ساعت درس بخون. مهم ترین چیز واسه پشتکار داشتن اینه که آدم اوّلین کاری که می کنه کار واجبه باشه. البتّه اینی که گفتم دقیقاً مربوط به مطلب شما نیست ؛ ولی عامل اصلی کار نکردن، نداشتن پشتکاره.
    http://bioh.ir/%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C/

Leave a Comment