خوب دشمن عالی است. این مهمترین مفهومی است که جیم کالینز نویسنده کتاب سعی دارد خواننده را متوجه آن کند. آقای کالینز به همراه تیم تحقیقاتی خود حرکت مجموعهای از شرکتها را در طول 30 سال بررسی کردهاند و به نتایجی رسیدهاند که نشان میدهد چرا تعدادی از شرکتها از مرحله خوب رد میشوند و به سطح عالی میرسند. ما شرکتهایی رو میشناسیم که خوب هستند. شرکتهایی در دورهای رشد فزایندهای دارند و دوباره افول میکنند. اما شرکتهای عالی که اتفاقا ممکن است نامشان به اندازه شرکتهای خوب شناخته شده نباشد، همواره رشدی صعودی را تجربه میکنند و ارزش سهام آنها چندین برابر نرخ سهام بازار است.
اگرچه کتاب در سال 2000 منتشر شده اما هنوز هم ارزش مطالعه دارد چرا که نکات فوقالعاده کلیدی را در مدیریت کسب و کار مطرح میکند. البته باید بگم که از سال 2000 تا کنون یعنی در طول 10 سال گذشته بخشی از مفاهیم و تئوریها دستخوش تغییر شده. مثلا الگوهای مدیریت منابع انسانی در شرکتهای پیشروی کنونی کمی با الگوهایی که در کتاب معرفی شده متفاوت است. یا حداقل ممکن است باعث ایجاد سوال شود. اما در نهایت هیچکدام از این موارد باعث نمیشود که از خواندن این کتاب بتوان صرفنظر کرد.
در کتاب با بررسی شرکتهای سطح عالی الگوهایی برای نقش مدیران، نیروی انسانی، تمرکز بر حوزه کسب و کار و نقش تکنولوژی در موفقیت ارائه شده و شما متوجه میشوید که شرکتهای سطح عالی در هرکدام از این موارد چه رویکردی داشتهاند.
کتاب توسط خانم ناهید سپهرپور ترجمه شده و انتشارات آوین آن را به چاپ رسانده. قیمت پشت جلد کتاب 7500 تومان است.
-
[…] کتاب از خوب به عالی که معرفی کردم، بخش جالبی وجود داره به اسم تناقض استوک […]
[…] کتاب از خوب به عالی که معرفی کردم، بخش جالبی وجود داره به اسم تناقض استوک […]
Leave a Comment
فکر کنم برای علاقمندان به این موضوع کتاب ساختن برای ماندن نیز بسیار جالب و آموزنده باشد
سلام
ممنون از بابت معرفی کتاب،
در مورد عرصه رقابت و پایداری در بازار رقابتی هم کتاب هست ؟
@roho هنوز در این زمینه چیزی نخوندم.
کتاب از خوب به عالی کتاب خوبی نیست یک کتاب عالی است ممنون از معرفی کتاب، می خواستم کتابی با مشخصات زیر که جدیداً خواندم را معرفی کنم امیدوارم پس از مطالعه در کیفیت مطالب کتاب با من هم نظر باشید موفق باشید
مشخصات کتاب
نام کتاب : نود روز نخست (استراتژی های موفقیت برای مدیران جدید در تمام سطح سازمان ها)
نویسنده :مایکل واتکینز استاد دانشگاه هاروارد
مترجمان: دکتر سرور اعظم وزیری کرمانی – کمال بیرامیان
نشر ماه وما
موضوع کتاب : رهبری ، مدیریت، قابلیت اجرایی ،برنامه ریزی استراتژیک
چاپ نخست: 1390
صفحات کتاب “90روز نخست” را که ورق می زدم طراحی شالوده شکنانه اش مرا به دنیای دیگری از جنس تغییر و پرواز می برد.آغازین کلام، چشمی برای دیدن و شروع کردن باز کرده بود و انگار می خواست وصف حال زندانی باشد که موصفش زندانی مختار و مشروطی است که هر روز، برای خلاصی از بندِ روزهای سخت نخست روز شماری می کند.
توجه به نقطه سربسربا تعریفی ناب، راهنمای دستیابی به کلید معمای، خلاصی از این بند و گرفتاری بود. این مدیر مانند شده به زندانی می بایست آنچه که به خیالش تا امروز او را به اینجا کشانده بود، گذشته ای با تمام فراز و نشیب و خاطره های خوب و بدی که حتی اگر برای نازیدن مناسب می دید، آگاهانه کنار بگذارد که تغافل از این موضوع و دل بستن به آنها نه تنها کمکی برای رهایی و موفقیت او نبودند بلکه او را به چاهی دیگر در این زندان می کشاندند. پس باید در پی افروختن چراغی دیگر باشد و برای تولید ارزش، خود را آماده کند و با ایجاد ارزش زمینه موفقیت هر چند کوچک و اعتباری هرچند ناچیز، برای رهایی خود دست و پا کند. تا در نظر منتظر و منتقد ناظرانی که هر لحظه او را در زیر ذره بین خود برانداز می کنند سریعاً نمایشی از قابلیت و شایستگی ثبت شود و برای کسی که حفظ تعادل برایش حیاتی است توجه به علائق و کششهای درونی یکی از نقاط آسیب پذیر است شاید انضباط شخصی و تیم سازی و پذیرش مشاوره زمینه ایجاد تعادل و زمینه رفع گرفتاری ،گرفتارداستان این کتاب را فراهم کند. کتاب 90 روز نخست کتابی است که خواندنش برای مدیرانی که به پروازی متعادل و متناسب و متعالی می اندیشند، می تواند بال پرواز باشد پس برای پرواز، به بال پرواز مسلح شویم.