برای اینکه کاری را انجام بدیم میتونیم سخت کار کنیم تا کار تموم بشه. یا اینکه کار رو به فعالیتهای کوچکتری تقسیم کنیم و برای هرکدام محدوده زمانی مشخص کنیم. Time Boxing روشی است که بیشتر توسط مهندسهای نرمافزار برای انجام کارها استفاده میشه اما بصورت عمومی بهعنوان یک روش مدیریت زمان هم مطرح شده.
یکی از مشکلاتی که بسیاری در مدیریت زمان روزانه به آن دچار میشوند اینه که تصمیم میگیرند کاری را انجام بدهند و هیچ ایدهای ندارند که زمان تخمینی انجام کار چقدر است. این موضوع باعث میشه که شما زمان زیادی را برای انجام کار صرف کنید، در زمان انجام کار تمرکز خود را از دست بدهید و در نهایت دچار خستگی از کار شوید. Time Boxing به شما کمک میکنه تا بتونید برای یک کار محدوده های زمانی کوتاه تعریف کنید. مثلا برای 30 دقیقه روی کار مشخصی متمرکز شوید و آن را به بهترین نحو ممکن انجام بدهید. سپس برای کار بعدی به همین شکل یک محدوده زمانی دیگر تعریف کنید و کار را انجام بدهید.
این روش برای کسانی که دچار اختلال تمرکز یا ADD هستند هم روش بسیار مناسبیه. به این دلیل که میتوانند با این سبک کار در زمانهای کوتاه میزان تمرکز خود را افزایش بدهند.
آیا Time Boxing مجموعهای از تکنیکهاست که باید یاد گرفت؟
نه Time Boxing به همین سادگی است که توضیح دادم. فقط کافی است کارها را به ترتیب اولیت مرتب کنید و برای انجام هرکدام زمان محدود تعیین کنید.
آیا برای اجرای روش Time Boxing به ابزار خاصی نیاز است؟
نه. اگر شما از آن دسته از افراد هستید که وقتی کاری را انجام میدهید در آن غرق میشوید (Hyper Focus هستید) بهتر است از یک تایمر برای اعلام پایان زمان کار استفاده کنید. بعضی از افراد وقتی درگیر کاری میشوند گذشت زمان را احساس نمیکنند و این ممکن است بر کیفیت کاری آنها تاثیر بگذارد.
بعضی از کارها تمامی ندارند. Time Boxing برای این کارها مفید است؟
تمام نشدن یک کار ممکن است به دلیل کمال گرایی شخص باشد. افراد در این شرایط از نتیجه کار راضی نمیشوند و همیشه در حال ادامه دادن کار هستند. Time Boxing کمک میکند تا برآوردی از میزان کار انجام شده در اختیار شخص قرار بگیرد و اهداف ملموس و دستیافتنی برای کار تعریف کند.
آیا Time Boxing به خوشحالی آدم کمک میکند؟
بله. خیلی از افراد در پایان روز کاری خود وقتی احساس میکنند به دستاوردی نرسیدهاند احساس خوبی ندارند. Time Boxing به شما کمک میکنه تا در طول روز دستاوردهایی داشته باشید و پیشرفت خود را بصورت ملموس ببینید و خوشحال باشید.
آیا Time Boxing به افزایش میزان تفریح کمک میکند؟
بله. این روش به شما کمک میکند تا برنامهریزی زمانی مناسبی برای روز کاری خود داشته باشید و در پایان ساعت کاری خود بیشتر کارهایی که باید را به سرانجام رسانده باشید. در این شرایط شما میتوانید با خیالی راحت با دوستانتان قرار بگذارید، سینما برید، در رستوران غذای مورد علاقه خود را بخورید، شنا کنید، پیادهروی کنید، از خواندن اخباری مثل کتک خوردن زن نیکولاس کیج توسط نیکلاس کیج در تاکسی لذت ببرید، سریالهای مورد علاقه خود را دنبال کنید، کتاب بخوانید یا هر آن کاری که شما اسم تفریح روی آن میگذارید را انجام بدهید.
——————————————————————————————————————————————
می توانید مشترک فید مطالب این بلاگ بشوید و یا در توییتر من را دنبال کنید.
آیا میدانید در چه کاری بیشترین میزان موفقیت را کسب خواهید کرد؟ مشاوره شغلی به شما کمک خواهد کرد که به تواناییهای خود آگاه شوید.
میشه یه کم بیشتر توضیح بدی؟ مشکلم اینجاست که مثلا وقتی قراره دو تا کار وقت گیر توی یک روز کاری انجام بشه، چه جوری با نیم ساعت، نیم ساعت کار کردن روشون میتونم روش تمرکز کنم؟ یعنی مشکلات کارها روی روند انجامشون تاثیر نمیزارن؟
@شاهین آزاد نیم ساعت که مثال بود. اما شکستن کارهای بزرگ به کارهای کوچکتر میتونه کمک کنه. توی محدوده زمانی که تعیین میکنید که بهتره بیش از یک ساعت نباشه بخش مشخص کار رو انجام میدید بعد میرید سراغ کار بعدی.
سلام ممنون از مطالب خوبتون
سلام
یک سوال ، اولویت و اهمیت کارها بر اساس زمان رو هم لطف کنید توضیح بدید
در یک مورد فوریت یک کار ملاک هست و در کار دیگر اهمیت کار و همزمانی ارجاع 2 یا 3 کار موجب از دست رفتن زمان یا نیمه کار رها کردن میشه ، مثال کاری رو در حال انجام هستیم و مدیر کار دیگری را ارجاع میدهد و بر فوریت کار تاکید میکند و لحظه ای بعد مدیرعامل خواستار یافتن نامه ای خاص مربوط به سال های قبل از بین پرونده مکاتبات است.
چطور می بایست زمان بندی کرد؟
کار خود را ادامه دهیم.
کار مدیر بواسطه فوریت انجام شود.
یا نامه مدیرعامل بنا به اهمیت باید یافته شود.
* در مورد ADD و Hyperfocus من هم به نوعی دچار هستم
@roho اختلال در تمرکز را باید با بروز اختلال توسط عوامل خارجی تفکیک کرد. اگر توجه شما بخاطر عوامل خارجی مختلف میشه این موضوع ADD نیست.
در مورد اولیت بندی کارهای حتما مطلبی مینویسم.
در مورد روشهای زمانبندی، اصولا هر تکنیکی باید با شرایط کاری شما هماهنگ بشه. بعضی از کارها اصولا تکنیک پذیر نیست یا کمتر میشه از این نوع تکنیکها درش استفاده کرد. بعضی از کارها مثل آتشنشانی است.
سلام….واقعا خوشحالم که با سایتتون اشنا شدم…همیشه با اشتیاق مطالب شما رو از طریق گوگل ریدر ام دنبال میکنم.
همیشه بمونید…
محمد.
مرسی. ولی بهتر بود در مورد خود روش بیشتر توضیح بدید تا مزایاش…
@جم خود روش به همون سادگیاست که توضیح دادم. ما همیشه دنبال روشهای پیچیده و عجیب غریب هستیم و اگر یهکاری به سادگی قرار دادن محدوده زمانی باشه برامون علامت سوال پیش میاد که حتما چیزی کم داره.
@امیر مهرانی
احتمالا میشه این بحث رو روی تقصیم اهداف بزرگ به مشتقات کوچیکتر توصیف کرد. اینجوری شدیدا موافقم.
@شاهین آزاد بله این مهمترین کاری است که در روش Time Boxing باید انجام داد.
البته غرق شدن در انجام یک کار دلیلی بر بیمار بودن اون فرد نیست. در واقع می تونه نشونه ای از علاقه ی اون فرد به کاری که انجامش میده باشه. بطوریکه شما می بینید مثلا وقتی دارید کارهای مورد علاقتون رو انجام میدید اصلا متوجه زمان نمیشید. تمرکز زیاد روی یک موضوع هم فکر نمی کنم که بد باشه. چون آدم(حداقل من!) تو اون لحظه هم لذت خاصی می بره و هم کارش رو به بهترین نحو ممکن انجام میده.
@علی نشونههای بیماری Hyperfocus مشخص هست که در مطلب مرتبط توضیح دادم. افرادی که دچار این نوع از بیماری هستند معمولا وقتی درگیر موضوعی میشوند – مثلا تماشای تلویزیون – به اتفاقات اطراف خود واکنش نشان نمیدهند. مثلا وقتی کسی صدایشان میکند آنها متوجه نمیشوند. طبیعتا با یک بار اتفاق افتادن این موضوع هم کسی بیمار نمیشود. در هر صورت پیشنهاد میکنم مطلب مرتبط را مطالعه کنید.
سلام.
ممنون از مطلب خوبتون.
من فکر کنم این کار می توانه به حفظ انگیزه هم کمک کنه. دیدید آدم کاری رو با اشتیاق شروع می کنه اما زود اشتیاقش فرو می نشینه؟! فکر کنم در این مسئله تاثیر بگذاره مگر اینکه شخصی انگیزه و حوصله این نوع برنامه ریزی رو هم نداشته باشه.
@رها بله استفاده از این روش کمک می کنه تا فرد دچار کار فرسایشی نشه و متوجه پیشرفت کار بشه و به همین دلیل انگیزه ادامه دادن رو داشته باشه.
سلام، فردی جذب مطلب شما شده و آن را در سایت بهخوان به اشتراک گذاشته است. در صورت تمایل می توانید مطالب زیبایتان را در بهخوان به اشتراک بگذارید تا بازدیدکنندگانتان افزایش یابد. اگر می خواهید دکمه ی اشتراک گذاری در بهخوان را پای مطالب سایتتان داشته باشید، کد زیر را در انتهای هر پست کپی کنید
راهنمایی و اطلاعات بیشتر: http://behkhan.com/tools
باتشکر، بهخوان
سلام، آقای مهرابی
لینک سایتی که اشاره کردین بهش در پایان یادداشت غیرفعال هستش، اصلا لینکی نیست، لطفا اصلاحش کنید
محمد
@محمد متاسفانه هرچقدر فکر کردم یادم نیومد که این چه سایتی بوده به همین دلیل حذفش کردم. ممنون از تذکرتون.
و البته من مهرانی هستم نه مهرابی 🙂
امیر جان این مطلبت خیلی به دردم خورد ، ممنون