همه افرادی که مصاحبه میکنند میدانند که از کل روزمههایی که افراد برای یک شرکت ارسال میکنند، تعدادی از روزمهها به دلیل مرتبط نبودن یا ناقص بودن کنار گذاشته میشوند. تعدادی هم در زمان تنظیم تلفنی جلسه مصاحبه با پرسشهایی که میکنند از شرکت در مصاحبه انصراف میدهند که این میتواند دلایل زیادی داشته باشد. مثلا مسافت یکی از دلایل رایج است. خیلی زیاد شنیدهام که کارجویان به دلیل فاصله داشتن محل کار تا منزلشان از خیر آن کار میگذرند. دسته بعدی افرادی هستند که قرار مصاحبه با آنها تنظیم میشود اما در روز مصاحبه غیبشان میزند و بدون اطلاع در جلسه حاضر نمیشوند. مخاطب این مطلب همین دسته از افراد هستند.
اگرچه شما نسبت به آن شرکت هیچ تعهدی ندارید، اما اخلاق حرفهای میگوید که بهتر است در صورت انصراف به شرکت مورد نظر اطلاع بدهید. معمولا برای هر مصاحبه استخدامی یک یا چند نفر زمان کاری خود را آزاد میکنند تا در این جلسه شرکت کنند. معمولا قبل از جلسه اگر رزومه مناسبی ارسال کرده باشید، رزومه شما را مطالعه میکنند و سعی میکندد اطلاعاتشان را برای مصاحبه با شما تکمیل کنند. به همین دلیل عدم حضور شما باعث از بین رفتن زمان زیادی میشود. ضمن اینکه در اخلاق حرفهای عدم حضور بدون اطلاع شما میتواند یک توهین و نادیده گرفتن طرف مقابل باشد. سعی کنید موضوع را جابجا کنید. با شما برای مصاحبه قرار میگذارند و بعد شخص مصاحبه کننده شما را نادیده میگیرد و برای انجام کاری به خارج از شرکت میرود بدون اینکه به شما اطلاع بدهد. شما زمان صرف کردید، هزینه کردید، سوک سوک کردید و باید برگردید. وضعیت اعصاب خود را در این شرایط تصور کنید!
دست آخر باید بگم که لطف کنید اگر قصد انصراف از مصاحبه را دارید، چند ساعتی قبل اطلاع بدهید و با این کار در حق شخص دیگری بزرگی کنید تا او شانس مصاحبه شدن را زودتر بدست بیاورد. لطف میکنید اگر با اطلاع دادن، برای زمان شخص یا اشخاص مصاحبه کننده ارزش قائل شوید. اگر از شرکت مورد نظر با شما تماس گرفتند تلفن خود را جواب بدهید چون ممکن است که بخواهند مطلع شوند که در صورت بروز گرفتاری شخصی برای شما، آیا مایل هستید وقت جدیدی برایتان تنظیم شود یا نه؟
——————————————————————————————————————————————
در صفحه بپرسید؟ می توانید سوالات خود را در زمینه مطالبی که در بلاگ می نویسم مطرح کنید تا درباره آنها مطلب بنویسم.
می توانید مشترک فید مطالب این بلاگ بشوید و یا در توییتر من را دنبال کنید.
بلاگ سازمانی خود را ثبت کنید تا در Thecoach.ir به خوانندگان جدید معرفی شود.
خدماتی را که می توانم ارائه بدهم مطالعه کنید و در صورت نیاز با من تماس بگیرید.
واقعیتش را می خواهید؟
اینکه نوشته اید همیشه آزارم می داد. اینکه کسی رزومه بفرستد و بعد روز قرار مصاحبه حاضر نشود. معنی آن را هیچ وقت نمی فهمم. اینکه یک نفر متقاضی استخدام باشد و از شانسی که به وی داده می شود استفاده نکند.
آنها که گفتید مانند دوری راه و … بهانه است. وقتی کسی مثلا از روی سایت، اقدام به ارسال رزومه می کند می تواند قبلش آدرس را چک کند، شرایط کاری را ببیند حتی از موضوع کاری و اندازه شرکت هم تا حدی مطلع شود و بعد… آنجا که حس کرد شرکت و کار برایش مناسب است اقدام به ارسال رزومه کند.
نه اینکه بعد از تنظیم وقت، تازه به این فکر کند که می تواند بیاید و یا نه و اگر هم می خواهد نیاید بدون هماهنگی باشد و وقت مصاحبه کننده را بیهوده تلف کند.
واقعیتش این است اینگونه افراد را دارای شخصیت “بازنده” می دانم، اینکه قبل از آغاز یک مسابقه از آن پاپس بکشی و “فرار” کنی.وگرنه آنکه عذری داشته باشد و آن که گفتم نباشد، تماس می گیرد و قرار خود را لغو می کند.
همین!
@علی کاملا موافقم.
من هم با شما موافق هستم.
فکر میکنم می توانیم در بعضی مواقع که دنبال نفر خوب میگردیم مانند بعضی از شرکت های ژاپنی که مصاحبه های استخدامی خود را در بالای کوههای فوجی برگذار مینمایند این کار را انجام دهیم.
شاید نزدیک قله دماوند!؟
@محمد حسن جالب بود! راستش من با مواردی برخورد کردهام که طرف آدرس میپرسه بعد یکدفعه میگه اوووه خیلی دوره. نمیتونم بیام. چه برسه به دماوند. تو فرهنگ ژاپن استقامت داشتن و سخت تلاش کردن یک ویژگی بارزه. این ویژگی ریشه در فرهنگ سامورایی داره. اما ظاهرا چنین ویژگیهایی خیلی در فرهنگ ما نمود نداره. تاریخ ما اینطور نشون میده.
شاید یک علتش (که البته توجیه درستی نیست) این باشه که اون شخص به چند جا همزمان درخواست استخدام فرستاده و یک مورد بهتری همزمان براش جور شده. دیگه حوصله نداره به بقیه خبر بده که نمیام.
من هم موافق هستم اگر هر کسی به این فکر کنه که آیا دوست داره باکسی قرار ملاقات بزاره و طرف مقابل نیاد ؟ من که از بد قولی خوشم نمیاد …