انجمن خیریه شمال شرق تهران (پرورشگاه محمودیه)

در خیابان مجاهدین اسلام، چهار راه آبسردار، به سمت میدان شهدا که بروید، سمت راست کوچه ای است بنام حشمتی که به اندازه عرض یک ماشین است. در انتهای کوچه که نسبتا طولانی هم هست یک پرورشگاه قرار دارد با نام انجمن خیریه شمال شرق تهران یا پرورشگاه محمودیه. در این پرورشگاه از حدود 40 پسربچه نگهداری می شود که فکر می کنم بزرگترینشان 14-15 سال سن داشته باشد. از آنجایی که محل این پرورشگاه در یک محله قدیمی و انتهای یک کوچه باریک است شاید خیلی ها از وجودش خبر نداشته باشند.

وارد پرورشگاه که بشوید سمت چپتان حیاتی بزرگ است پر از درخت که وسطش یک استخر قرار دارد. ساختمان از آن قدیمی هاست. از آن خانه های بزرگ تهران قدیم که وقف پرورشگاه شده. نکته جالب توجه اینکه این پرورشگاه از سال 1320 فعال شده و تا کنون شاید بیش از 30 نفر عضو هیات مدیره داشته که همگی از دنیا رفته اند. ساختمان را خانمی که اسمش را فراموش کرده ام وقف کرده. پسرانی از این پرورشگاه که از نسلهای قبلی به حساب می آیند حالا صاحب کسب و کار و زندگی هستند. خانم حسینی که خودش هم سن و سالی داشت و یکی از خدمه یا پرستاران بود می گفت چند روز پیش برای دیدن نوه تازه متولد یکی از پسران همین پرورشگاه رفته بوده.

ساختمان بسیار تمیز است و از آن بخوبی نگهداری شده. بچه ها هم بسیار مودب و متین هستند و از دیدن افرادی که برایشان هدیه می برند بسیار خوشحال می شوند. خانم حسینی با افتخار از سرانجام مثبت پسرهای این پرورشگاه حرف می زد. اما در یک نگاه در چشمان تمام این بچه ها وقتی به شما نگاه می کنند فقدان مهر خانواده را می توان دید. مهری که ما به آن عادت کرده ایم و جزوی از رفتارهای روزانه مان شده و گاه زیرپایش می گذاریم. بعضی از این بچه ها شناسنامه ندارند و از بهزیستی به آنجا منتقل شده اند و بعضی دیگر را خانواده های بی بضاعتشان آنجا رها کرده اند. انجمن خیریه شمال شرق تهران – خیابان مجاهدین اسلام.

پی نوشت:

  • جای خالی یک دوربین را حالا بیشتر احساس می کنم. دلم می خواست عکس سردر پرورشگاه، که اسمش روی کاشی لاجوردی نوشته شده بود را بالای مطلب می گذاشتم.
  • وقتی ساعت 2 نیمه شب به فاصله 5 دقیقه دو تصادف وحشتناک در خیابانهایی که روز جای سوزن انداختن نیست می بینی شوکه می شوی. یک تصادف که طبق معمول یک سرش موتور سیکلت بود و منجر به کشته شدن یکی از سرنشینان شده بود و دیگری هم یک پژو 206 که به طرز عجیبی له شده بود. ظاهرا سرنشین یا سرنشینانش از محل حادثه منتقل شده بودند.

نمایش 0 دیدگاه
  • عباس

    من دوست دارم تکفل یک دختر بچه ی 3-4 ساله را گردن بگیرم لطفا شرایطش را ایمیل کنید

  • سمیرا

    سلام من به این پرورشگاه رفتم ویکی از اون بچه هاالان برادر من است خاطرهای تلخی را براتون مینویسم مادرم و برادرم چندین بار برای کارهای اداری واسه سرپرستی علی اونجا رفته بودند علی بچه شیرین ودوست داشتنی است که لازم به ذکر است که علی یک بچه از فامیل بسیار دور ما است که ما متاسفانه دیر متوجه شدیم در پرورشگاه است وقتی متوجه شدیم که علی 3 ماه در اونجا بود چندین بار برادرم و مادرم انجا رفته بودند ولی روز اخر که میخواستیم علی را بیاوریم بجای برادرم من با مادرم رفتم وقتی من وارد پرورشگاه شدم بچه ها فکر کردند من یک ادم جدیدی هستم که می خواهم یکی از اونها را ببرم فضای داخل خیلی سنگین بود اومدم بیرون داخل حیاط که شدم دیدم یکی از بچه ها دستای کوچیکش گرفته بالا با گریه داره میگه خدایا تو رو خدا من باشم این دفعه من باشم پاهام چسبیده بود زمین واقعا خیلی صحنه بدی بود الان 1 سال که علی پیش ماست وبرادرم 8 ماه که از دنیا رفته و خدا رو شکر که علی رو داریم

  • امیر مهرانی

    @سمیرا خیلی متاسفم بخاطر فقدان برادرتان. اونجا فضای عجیبی داشت. من تا مدتها درگیر این فضا بودم.

  • پیمان

    با تشکر از مطالبتون واین شوق نوشتن و در اختیار قرار دادن تجربیاتتون با سایرین

    من خیلی وقته که مطالبتون رو می خونم اما فرصت(یکم بهونه گیری) نمی کنم که نظر بدم

  • فائزه

    من و دو تا از دوستانم علاقه مند به فعالیت داوطلبانه در یک انجمن خیریه نگهداری از کودکان بی سرپرست به صورت یک روز در هفته هستیم اما هیچ اطلاعاتی در این زمینه نداریم که باید به کجا مراجعه کنیم و اینکه آیا اصلا به ما اجازه چنین کاری داده می شود یا نه
    ؟لطفا اطلاعات لازم را در اختیارم قرار دهید.

  • وحید سلیمانی

    سلام. ممنونم از مطالب خوبیتون . لطفا ادرس این پرورشگاه رو برای من به ایمیلم ارسال کنید. با تشکر

  • فاطمه

    من خیلی دوست دارم کمک کنم ولی نمی دانم چه طور وقتی پیش دانشگاهی بودم نذر کردم وقتی قبول شدم خمس درسم را بدم حالا که سایت شمارا دیدم گفتم شاید به کمک شما بتونم این کا را بکنم نذرم هم ادا شود

  • لیلا توحیدی

    سلام من میخوام تکفل یه بچه کوچک را قبول کنم اما نمیدونم چطوری.لطفا شرایطش را خیلی زود برام میل کنید

  • حميد

    با سلام
    احتراماً شرايط تكفل نوزاد را در صورت امكان به آدرس بالا ميل فرماييد.
    با تشكر

  • نسترن

    سلام
    لطفا شرایط تکفل کودک زیر 2 سال را برای ایرانیان مقیم خارج از کشور به ایمیل بالا ارسال نمایید
    با تشکر

  • faeze

    سلام ميخوام تكفل يك بچه قبول كنم كه هرچند وقت يكبار ببينمش و كمكش كنم چيكار بايد كنم؟كجابرم كه راهنماييم كنن؟

  • faeze

    لطفا راهنمايي كنين وايميل كنين جوابشو

  • جلیل خلیلی

    درود بر شما مهربانان

  • shapoor javaheri

    با عرض سلام وخداقوت مي خواستم سرپرستي كودكي زير 2سال ترجيحا پسر را عهده دار شوم باتوجه به اينكه يك دختر 17 ساله داريم خواهشمنداست راهنمايي فرماييد.

  • زهرا

    سلام میخوام تکفل یک بچه قبول کنم و هرچند وقت یکبار ببینمش چیکار باید کنم؟ راهنماییم کنید لطفا

  • محمد

    با عرض سلام لطفا شرایط تکفل این کودکان را برای ایمیل بالا بفرستید(ممنون)

  • helma

    سلام دوست عزيز من دوست دارم از پرورشگاه ها ديدن كنم و هداياي خودمو به بچه ها حضوري تقديم كنم اگه مي شه راهنما يي كنيد منتظرم خدانگهدارتون