اگرچه این مطلب رو برای روز جهانی بلاگ در 31 آگوست 2011 مینویسم اما این متن را در هر روزی که مطالعه میکنید، همان موقع بهترین روز برای شروع بلاگ نویسی است. اما چرا؟
چند سال پیش که بلاگنویسی در ایران رواج پیدا کرد بیشتر بلاگها از تجربههای شخصی و اجتماعی مینوشتند و اگر اشتباه نکنم کمکم بلاگهای ادبی و سیاسی موج جدیدی رو در بلاگستان فارسی ایجاد کردند. پس از این دوره شاهد حضور بلاگهای تخصصی بخصوص در زمینه آیتی بودیم که جلوه جدیدی به فضای بلاگی ایران دادند. در حال حاضر تعداد زیادی بلاگ و بلاگنویس هستند که از نقاط مختلف کشور در مورد هر موضوعی که دلشان بخواهد مینویسند و مخاطبهای کم و زیادی ممکن است داشته باشند. اما چرا شما امروز باید یک بلاگر دیگر باشید؟ چرا امروز باید یک بلاگ راهاندازی کنید؟
برای جواب به این سوال ابتدا بهتره به این سوالها پاسخ بدید:
آیا شما حرفی برای گفتن دارید که می خواهید آن را به تعداد زیادی از آدمها به اشتراک بگذارید؟
آیا دغدغهای دارید که نوشتن میتواند به تحقق آن کمک کند؟
آیا علاقه دارید که مفاهیمی را با دیگران به اشتراک بگذارید؟
آیا دوست دارید آثار خود در زمینههای مختلف را به دیگران معرفی کنید؟
آیا عقایدی دارید که دوست دارید آنها را در جمعی بزرگتر از دوستان خود مطرح کنید؟
آیا میخواهید در زمینه کاری خود یک متخصص شناخته شوید؟
سوالهای دیگری هم برای پاسخ دادن وجود دارد که اگر بخواهم ادامهاش بدم به یک لیست بلند و بالا میرسم. اما اگر جوابتان به هرکدام از این سوالات مثبت است، بهتره همین حالا دست به کار بشید.
اما در نظر داشته باشید که به محض شروع بلاگنویسی شما تعهدی به خود و مخاطبهای خود میدهید. به نظرم هیچ اتفاقی از این بدتر نیست که بلاگی ایجاد کنیم و بعد به حال خودش رهاش کنیم. بلاگ شما از روزی که متولد میشه، بخشی از هویت و زندگی شخصی شما خواهد بود. همونطور که به امور معمول زندگیتون میرسید باید به بلاگ هم رسیدگی کنید. بنابراین تعهد شما به بلاگتون و مخاطبها بسیار پراهمیت است. اگر فکر میکنید آنقدر مطلب برای نوشتن ندارید میتونید بهعنوان نویسنده مهمان در بلاگها حضور داشته باشید و با ایجاد یک سایت شخصی مطالب خودتون رو در اون سایت جمعآوری کنید. (البته اگر مطالب تخصصی مینویسید)
تولید محتوا در حال حاضر یکی از بهترین و قویترین ابزارهایی است که میتونه به معرفی افراد،محصولات و خدمات کمک کنه. تداوم در تولید محتوا تاثیری فوق جادویی خواهد داشت. برای شروع بلاگنویسی به نکات زیر دقت کنید:
- در آغاز میتونید از سرویسهای بلاگ نویسی رایگان استفاده کنید و بعد از افزایش میزان مخاطب به یک هاست شخصی نقل مکان کنید.
- انتخاب نام مناسب بخش مهمی از بلاگ شما خواهد بود. بهتر است نامی متناسب با نوع محتوا انتخاب کنید.
- اگرچه شما میتونید در بلاگ خودتون از هر موضوعی بنویسید، اما بهتره که خط مشی اصلی بلاگ رو مشخص کنید و در کنار موضوعهای اصلی که بخش عمده مطالب بلاگ شما را تشکیل میدهند، مطالب فرعی هم داشته باشید.
- به صفحه درباره اهمیت بدهید. خوانندگان علاقهدارند شما را بشناسند. زمانی میتونید صفحه درباره را نادیده بگیرید که با هویت مجهول مینویسید.
- اگر قصد کپی کردن مطالب از دیگران را دارید بهتر است همین حالا دست نگهدارید.
- آنچه که یک بلاگ را ویژه میکند اضافه شدن تفکرات و احساسهای خاص و منحصر بفرد نویسنده به مطلب میباشد. سادهتر اینکه با عینک خودتون دنیا رو ببینید و مطالب را بنویسید. خود شما باید در مطالب جریان داشته باشید.
- با دیگر بلاگرها در ارتباط باشید. بهترین اتفاق برای یک بلاگ نوپا این است که لینک مطالبش وارد بلاگهای پربازدید شود.
- از ابزارهای به اشتراک گذاری مطالب استفاده کنید. تاچند سال پیش معرفی یک بلاگ کار سختی بود اما حالا به لطف ابزارهایی مثل گوگل ریدر و سوشیال نتورکها جذب مخاطب بسیار آسانتر شده.
——————————————————————————————————————————————————
این مطلب در وبلاگ thecoach.ir منتشر شده است. شما میتوانید مشترک خورا ک این بلاگ شوید.
سلام
امیدوارم روزی به شعار ( هر ایرانی یک وبلاگ ) برسیم
موفق باشید
سلام روز جهانی وبلاگ مبارک!
سلام.
من می خواهم وبلاگ نویسی را شروع کنم. وبلاگ در زمینه حرفه ای و شغلی نه صرفا برای دل مشغولی!
– کدام سرویسهای رایگان را پیشنهاد می کنید: بلاگفا میهن بلاگ …. یا اصلا سرویسهای خارجی : وردپرس، بلاگر، … (که متاسفانه انگاری فیلتر هستند).
– بهتر نیست از همان اول از سرویسهای رایگان استفاده نکنیم. آخه نگران این هستم که بعد که شیفت می کنم به یک هاست دیگر بازدیدکننده هایم را از دست بدم.
ممنون از زحمت شما.
@محمد بعد از شیفت ممکنه در مقطعی بخشی از بازدید کنندهها کم بشن اما موضوع خیلی جدی و نگران کننده نیست. اما اگر میتونید یک هاست بگیرید و سایت خودتون رو راه بندازید که خیلی هم خوبه. من چند سالی هست که از سرویسهای رایگان استفاده نکردم و خیلی اطلاعی از کیفیت کارشون ندارم.
سلام
امير جان مثل هميشه مطلب خوبي بود
يك پشت هم تحت عنوان “برای پول درآوردن وبلاگ نزنید!”
توي http://www.farsibiz.com/178 گذاشتم خوشحال مي شوم اگر نظر شما را هم بدانم
شاد و سر بلند باشي
درود
واقعا مطلبی جالبِ بود.. هر کدام ما نیاز به سخن گفتن داریم و بهتر از یک وبلاگ شخصی نمیشه که در آن سخن گفت