با Kobo تجربه جدیدی در مطالعه داشته باشید

به نظرم برای جماعت اهل مطالعه زندگی هر روز شیرین‌تر می‌شود. ظهور کتاب‌خوان‌هایی مثل آمازون کیندل و نوک تجربه متفاوتی را در مطالعه برای مردم به‌وجود آورد و اپل هم با نرم‌افزار iBooks حس ورق زدن کتاب‌های کاغذی را بیشتر به واقعیت نزدیک کرد. برای من هنوز خواندن کتاب‌های در زمینه ادبیات (کتاب‌های غیر کاری) به شکل سنتی جذابیت دارد اما بیش از نود درصد از کتاب‌های تخصصی را بصورت الکترونیک مطالعه می‌کنم. تاکنون انتخاب من برای مطالعه کتاب‌خوان نوک بود و بعد که رسید به iPad طبیعی بود که از iBooks استفاده کنم. اما آشنایی با یک برنامه با‌عنوان Kobo لذت مطالعه را برایم بیشتر کرد.

Kobo چیست؟

Kobo یک برنامه مولتی پلتفرم (آندروید و آی او اس) است که به‌مانند کیندل و نوک به شما امکان دسترسی به کتابخانه موضوعی را می‌دهد. یعنی شما می‌توانید از طریق سایت Kobo کتاب یا مجله بخرید و با استفاده از نرم‌افزار آن روی تبلت یا موبایل به مطالعه بپردازید. همچنین Kobo خود دستگاه کتاب‌خوان مخصوص به خود را هم عرضه می‌کند که از تکنولوژی eInk بهره می‌برد. طبیعتا تعداد عناوین کتاب‌های موجود در Kobo با Amazon قابل مقایسه نیست، اما این ابزار قابلیت‌های جالبی دارد که تجربه جدیدی در کتاب‌خوانی به شما می‌دهد. ضمن این‌که شما می‌توانید کتاب‌های خود را در فرمت ePub و PDF به Kobo منتقل کنید. برای مطالعه روی چنین برنام‌هایی استفاده از فرمت ePub همیشه بهتر است چراکه بسیاری از قابلیت‌های این نرم‌افزارها که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنم روی فایل‌های با فرمت ePub فعال می‌شود. برای تبدیل کتاب‌ها از PDF به ePub می‌توانید از ابزار Calibre استفاده کنید.

چه چیزی Kobo را متمایز از دیگر برنامه‌های کتاب‌خوانی می‌کند؟

همیشه آرزو داشتم وقتی کتابی را می‌خوانم، بتوانم بخشی از متن کتاب که برایم جذاب است را مارک کنم و آن را توییت کنم با به پروفایل فیسبوک بفرستم. با Kobo من به این آرزو رسیدم. شما می‌توانید بخشی از متن کتابی که مطالعه می‌کند را انتخاب کنید و مستقیما آن را توییت کنید یا از طریق فیسبوک با دوستانتان به اشتراک بگذارید. در واقع Kobo یک ابزار کتاب‌خوانی سوشیال است. شما می‌توانید از طریق این برنامه دوستان خود را که از این نرم‌افزار استفاده می‌کنند ببینید (با اتصال به پروفایل فیسبوک)، کتاب‌خانه آنها را مشاهده کنید و ببینید که در حال مطالعه چه کتابی هستند.

یکی دیگر از قابلیت‌های بسیار جالب Kobo نمایش میزان مطالعه شما بر حسب ساعت و میزان پیشرفت شما برحسب صفحه بصورت نمودار و گراف است. شما می‌توانید ببینید که متوسط مطالعه‌تان در روز چه میزان بوده و حسی از پیشرفت در مطالعه به‌دست بیاورید.

Kobo به شما امکاناتی از قبیل های‌لایت کردن متن کتاب و گذاشتن یادداشت را هم به‌مانند دیگر ابزارها می‌دهد. حتی می‌توانید معنی کلمات را هم جستجو کنید که علاوه بر دیکشنری داخلی نتایج جستجوی معنی کلمه مورد نظر را از ویکی‌پدیا و گوگل هم نشان می‌دهد.

نکته جالب توجه در مورد Kobo این است که شما با پیشرفت در مطالعه و انجام فعالیت‌های مختلف روی کتاب، مثلا های‌لایت کردن، یادداشت نوشتن، پایان یک کتاب یا شروع یک کتاب جدید، مطالعه در زمان‌های خاصی از روز به شما جایزه می‌دهد و به اصطلاح Badgeهای موجود در این برنامه را باز می‌کنید.

امیدوارم که امکان انتشار الکترونیکی کتاب‌های فارسی با حفظ حقوق نویسنده و ناشر گسترش پیدا کنه.

——————————————————————————————————————————————————

این مطلب در وبلاگ thecoach.ir منتشر شده است. شما می‌توانید مشترک خورا ک این بلاگ شوید.

بر مبنای استعدادها و توانایی‌های خود کار و زندگی کنید. کارگاه شناخت توانایی‌ها.

من را در توییتر و گوگل+ دنبال کنید.

نمایش 18 دیدگاه
  • مصطفی
    پاسخ

    به عنوان کسی که خیلی کتاب خودن رو دوست داره و اپ های زیادی را تست کردم باید بگم استفاده از امکانات یک شبکه اجتماعی برای خوندن کتاب موضوع جالب و جدیدیه و فکر کنم تجربه خیلی خوش‌آیندی هم باشه. ممنون از معرفی این اپ

  • Ahmd
    پاسخ

    واقعا چیز جالبی به نظر میاد. قاعدتا با فارسی هم نباید مشکلی داشته باشه.

  • طه
    پاسخ

    با توجه به عملکرد بیشتر کتاب‌خوان‌های موجود در بازار در ارتباط با زبان فارسی، که اکثراً زبان فارسی را در هیچ فرمتی جز pdf پشتیبانی نمی‌کنند و در همان pdf نیز اغلب از زوم کردن متن عاجزند، بعید می‌دانم این ابزار هم ـ حداقل به این زودی‌ها ـ با زبان فارسی تطابقی داشته باشد.

  • ff
    پاسخ

    سلام آقای مهرانی دو تا سوال داشتم ازتون؟ 1 اینکه آیا شما با آیپد اگثر کتاب هارا میخونید چشمتون اذیت نمیشه از جهت مقایسش با تکنولوژی ای.لینک میگم و 2 هم اینکه با توجه به یک مطلب هم که در مورد ایبوک ریدر نوک گذاشته بودید خواستم بدونم بین اون و آیپد کدوم ارجحیت بیشتری دارن برای شما؟

  • امیر مهرانی
    پاسخ

    @ff مشخصا الان برای من iPad ارجحیت داره به این دلیل که من مجموعه فعالیت‌های زیادی رو می‌تونم همزمان با کتاب خوندن انجام بدم. مثلا موقع خوندن کتاب ایده‌ای به ذهنم میاد مجبور نیستم دیوایس رو تغییر بدم. روی یک نرم افزار دیگه در iPad ثبتش می‌کنم. امکان های‌لایت کردن و یادداشت گذاشتن روی کتاب برای من حیاتی است و با iPad سرعت بیشتری دارم. من دلم نمی‌خواد وسط کتاب خوندن وقفه برام ایجاد بشه چون باید اطلاعات مختلف رو در جاهای متفاوت ثبت کنم. وقتی روی ایبوک ریدر کتاب می‌خونم تمام یادداشت‌ها همانجا می‌مونه و من نمی‌تونم انتقالشون بدم و دچار پراکندگی اطلاعات می‌شم. مثال‌های از این دست زیاد هست که اولویت بالاتری دارن تا خسته شدن جشم. اگرچه روی‌ iPad هم متوسط زمان مطالعه من بیشتر هست. شما می‌تونید روی iPad تنظیمات نور رو کنترل کنید تا چشمتون اذیت نشه.

  • ff
    پاسخ

    تشکر از راهنمایی

  • مریم
    پاسخ

    اذیت شدن چشم و سردرد ناشی از خوندن ایبوک بیشتر واسه میگرنی ها پیش میاد و خیلی عذاب آوره.

  • fereshteh
    پاسخ

    جناب مهرانی سلام.
    من از گلکسی استفاده می کنم و اپلیکیشنی که معرفی فرمودید جزو پیش فرض های این دستگاه است. فقط من نمی دانم چطور باید دیکشنری را در آن فعال کنم. وقتی روی متنی کلیک می کنم هایلایت یا شیر می شود اما دیکشنری فعال نمی گرذ. راهی هست که من نمی دانم؟

  • امیر مهرانی
    پاسخ

    @fereshteh ممکنه کتابی که دارید فرمت PDF باشه. همه قابلیت‌هایی که توضیح دادم روی epub فعال می‌شه.

  • fereshteh
    پاسخ

    باز هم سلام.
    کتاب هایی که خدمت تان گفتم از کتابخانه کوبو دانلود شده اند. نمی دانم چطور باید دیکشنری فعال شود. فکر کردم شاید شما آیپد دارید و من گلکسی چنین مسءله ای برای من رخ داده. ولی نمی شود کوبو برای یک دستگاه یک قابلیت را قرار دهد و در دیگری نه.

  • پرهام
    پاسخ

    زمستان برادرم یه کوبو برام آورد. این نکاتش در مورد اشتراک گذاری و ساعت مطالعه خیلی خوب بود اما به خاطر مشکل دار بودنش مجبور شدیم پسش بدیم.. 🙁

  • امیر مهرانی
    پاسخ

    @پرهام نرم افزارش روی iPad خیلی خوبه.

  • امیر مهرانی
    پاسخ

    @fereshteh طبیعتا چون Kobo یک نرم‌افزار است قابلیتی مثل دیکشنری نباید بین iPad و Galaxy تفاوتی بکنه. شاید Update لازم داشته باشه. پیشنهاد می‌کنم یک کتاب دیگه با فرمت epub هم کپی کنید ببینید بازم مشکل هست یا نه.

  • پاسخ

    به همه دوستان پیشنهاد میدم اگر از سیستم عامل اندروید استفاده میکنند اینجا رو حتما ببینند
    http://www.avaabook.com
    این اولین کتابخانه همراه چند رسانه ای است که توسط من و همکارانم طراحی شده و کاملا از زبان فارسی پشتیبانی میکنه! امکانات بسیار جالبی هم برایش درنظر گرفته شده…البته در حال تکمیل و رایگان است

  • ازاد
    پاسخ

    سلام خدمت همه دوستان و مدیر سایت. من میخواهم که یک کتاب خوان بخرم ولی تا حالا تجربه کار با هیچ مارکی رو نداشتم لطفا مرا راهنمایی کنیید که کدوم یکیشون بهتره ؟من میخوام که از اکثر فرمت ها پشتیبانی کنه همچنین لمسی باشه و دید صفحش هم زیر افتاب خوب باشه همچنین باطری قوی داشته باشه دیگه نمیدونم چی داشته باشه که بعدش پشیمون نشم و بگم ایکاش اینم داشت! اخه میدونین که دنیای ثرمایه داری به مصرف کنندش هیچ رحمی نداره و هیچ وقت چیزی نمیسازن که همه امکانات خوب رو داشته باشه! با تشکر و ممنون

  • loghman
    پاسخ

    سلام
    دوستم برام یه kobo forma اخیرا از کانادا برام اورده
    هر کاری میکنم به wifi وصل نمیشه
    نرم افزار desktop اش رو هم نصب کردم اما موقع setup کردن از اتصال اینترنت سوال میکنه و نمیتونه وصل بشه
    عملا بدون استفاده مونده
    میشه راهنمایی کنید
    اصولا کوبو در ایران محدودیتی از نظر اتصال به اینترنت داره؟
    ممنون

  • حیدری
    پاسخ

    سلام
    منم دقیقا همچین مشکلی دارم، خیلی تلاش کردم حل نمیشە

  • احمد
    پاسخ

    سلام
    من یک کتابخوان کوبو خریداری کردم ولی در نصب و تنظیمات اون با کامپیوتر موندم آیا شما جایی رو که بتونه این تنظیمات رو انجام بده سراغ دارین ممنون

یک نظر بدهید